Ραλφ Σουμάχερ: «Πολλαπλές γκάφες του Πέρεζ, μετρημένες οι μέρες του στην Red Bull»

Ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ, Ραλφ, αναφέρθηκε σε σχετικές του δηλώσεις στα λάθη του Μεξικανού οδηγού της Red Bull, αλλά και για το μέλλον του σε αυτήν.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ προσέκρουσε στις μπαρίερες του FP1 και “ξεσήκωσε” ξανά τις φήμες περί αποχώρησής του, την στιγμή που ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της RBR, ανέφερε πως το 2024 το δίδυμο της ομάδας θα είναι το ίδιο (Φερστάπεν – Πέρεζ).

Ωστόσο, ο 33χρονος Λατινοαμερικανός οδηγός, εκκίνησε από την 9η θέση το GP Ουγγαρίας και τερμάτισε στην 3η, χωρίς αυτό να καταπραΰνει την γνώμη των τρίτων. Ο Σουμάχερ θεωρεί πως στο γκαράζ της ομάδας είναι τσιτωμένοι με τον οδηγό, αφού του λείπει η συνέπεια και η σταθερότητα, για μία πορεία χωρίς τόσο συχνά λάθη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γερμανού άλλωτε πιλότου της Formula 1:

«Το κλίμα στην Red Bull για τον Πέρεζ τελευταία είναι μουντό. Έπειτα από τις πολλαπλές γκάφες του στους τελευταίους αγώνες, δέχθηκε ξανά τεράστια κριτική για το λάθος του στην πρώτη περίοδο δοκιμών της Ουγγαρίας.

Το πρόβλημά του είναι πως δεν έχει σταθερότητα. Έχει πολλές διακυμάνσεις η απόδοσή του και ψυχολογικά φαίνεται πως δεν είναι καλά.

Είναι απλά πολύ μακριά από τον Φερστάπεν σε απόδοση. Οι μέρες του είναι μετρημένες στη Red Bull.

Είναι άδικο να πιέζουμε ακόμη περισσότερο τον Πέρεζ, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, και ειδικά όταν άλλες ομάδες πλησιάσουν την Red Bull.

Δεν μπορούν να έχουν έναν οδηγό που είναι πολύ πιο αργός από τον άλλο. Είναι λογικό να προσπαθούν να πείσουν τον Πέρεζ πως η θέση του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά δεν πιστεύω πως θα βρίσκεται εκεί το 2024».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ