«Κορυφαίο στοίχημα η άρτια διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων»

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών οι Γιάννης Οικονόμου αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού και ο Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Αθηναίων για τον τελικό του Super Cup που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκης στις 16 Αυγούστου.

Το παρόν επίσης έδωσαν οι Γιάννης Οικονόμου (αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού), Κώστας Μπακογιάννης (Δήμαρχος Αθηναίων) και Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά) και οργάνωσε ο Media Manager του Super Cup, Νίκος Γαβαλάς. Η χώρα μας θα φιλοξενήσει τον τελικό ανάμεσα σε Σεβίλλη και Μάντσεστερ Σίτι στις 16 Αυγούστου.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Οικονόμου που τόνισε ότι ο στόχος είναι η χώρα μας να διοργανώνει όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωπαϊκούς τελικούς γίνεται.

«Κορυφαίο στοίχημα η άρτια διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων»
(EUROKINISSI)

«Η UEFA επέλεξε τη χώρα μας για δύο σπουδαίες διοργανώσεις! Συνειδητές επιλογές που σηματοδοτούν τη δυναμική επάνοδο της χώρας μας και την αξιοπιστία της δουλειάς της κυβέρνησής μας. Στόχος μας η ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού, αφού θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις. Κορυφαίο στοίχημα για εμάς αποτελεί η άρτια διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Μώραλης δήμαρχος αναφέροντας: «Ο τελικός του Super Cup της UEFA αποτελεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού. Χαρά μας που θα φιλοξενήσουμε τους φιλάθλους και τις ομάδες, σε έναν ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί στο «Καραϊσκάκης», για πρώτη φορά από το 1971. Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε την πόλη μας, θα έχουμε διάφορα events και φεστιβάλ στην πλατεία Κοραή. Στις 14 Αυγούστου ξεκινάμε, αλλά κυρίως 15 και 16 του μηνός θα έχουμε σημαντικά πράγματα. Ο τελικός αποτελεί αναγνώριση για τον Ολυμπιακό και για το «Καραϊσκάκης», το οποίο παραμένει σύγχρονο παρότι είναι 20 ετών».

Και τέλος μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας: «Μεγάλη η χαρά και ο ενθουσιασμός μας για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το γεγονός των γεγονότων! Όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα σε Αθήνα και Πειραιά, με το παγκόσμιο ενδιαφέρον που θα προσελκύσουμε. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον Πειραιά, την Αθήνα και την Ελλάδα. Να ζητήσω από Δήμαρχο και Υπουργό τη δέσμευση τους ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουμε τη διεκδίκηση για να φιλοξενήσουμε ξανά τελικό στην Ελλάδα. Από το 2026 θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στον Βοτανικό, το οποίο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και εκείνο έναν μεγάλο τελικό».//ΝΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ