Ο Τεντέσκο θα περιμένει τους τραυματίες

Ο προπονητής του Βελγίου περιμένει αρκετούς βασικούς παίκτες να αναρρώσουν από τραυματισμό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γερμανία αυτόν τον μήνα.

Ο βετεράνος αμυντικός Γιαν Βερτόνγκεν, ο μέσος Γιούρι Τίλεμανς και ο αμυντικός Αρτούρ Τεάτ θα έχουν χρόνο για να παίξουν στο τουρνουά επειδή θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τον σκοπό του Βελγίου, δήλωσε ο Τεντέσκο.

«Φυσικά, προτιμάμε να παίρνουμε ποδοσφαιριστές που είναι πλήρως έτοιμοι αλλά δεν πειράζει. Θέλουμε να περιμένουμε και να είμαστε υπομονετικοί για ορισμένους παίκτες ακόμα κι αν δεν μπορούν να παίξουν σε αυτούς τους πρώτους αγώνες», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο 37χρονος Βερτόνγκεν, ο διεθνής του Βελγίου με τις περισσότερες συμμετοχές (154 συμμετοχές), παλεύει να ξεπεράσει έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα.

«Θα είναι εκεί κανονικά. Αυτό ισχύει και για τον Γιούρι Τίλεμανς και για τον Αρτούρ Τεάτ. Η θέση του τελευταίου είναι πολύ ευαίσθητη. Δεν έχουμε πολλές επιλογές στο αριστερό μπακ. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά είναι σε τροχιά για το Euro. Μερικά από αυτά έχουν κάνει όχι ένα αλλά δύο βήματα μπροστά στην αποκατάστασή τους», είπε.

Κανένας από τους τραυματίες δεν θα παίξει στα φιλικά προετοιμασίας αυτής της εβδομάδας, με το Μαυροβούνιο και το Λουξεμβούργο. Το πρώτο παιχνίδι του Βελγίου στο Euro 2024 είναι εναντίον της Σλοβακίας, στη Φρανκφούρτη, στις 17 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ