Αυστρία και Τουρκία τα δίνουν όλα για την οχτάδα του Euro 2024

Εξαιρετικά ενδιαφέρον κι αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στη "Red Bull Arena" (22:00, EΡΤ1), ανάμεσα σε δύο ομάδες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη διοργάνωση, υπό διαφορετικές συνθήκες.

Ο Ραλφ Ράγκνικ είναι πολύ περήφανος για την πορεία της Αυστρίας, καθώς τερμάτισε πρώτη σε ένα γκρουπ με Γαλλία και Ολλανδία. «Είναι απίστευτο να τερματίζεις στην κορυφή ενός ομίλου που ήταν ο πιο δύσκολος δυνατός, με βάση τους συντελεστές της UEFA. Ξεκινήσαμε με ένα άτυχο αυτογκόλ εναντίον της Γαλλίας, αντιμετωπίσαμε όλη την πίεση που μας ασκήθηκε για να κερδίσουμε την Πολωνία και το γεγονός ότι τελειώσαμε τη φάση των ομίλων, κατακτώντας την πρώτη θέση στο δικό μας γκρουπ είναι πολύ ιδιαίτερο. Πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτό το δρόμο». Θυμίζουμε πως ο Γερμανός κόουτς γνωρίζει καλά το στάδιο του σημερινού αγώνα, αφού εργάστηκε στη Λειψία και επιθυμεί να συνεχίσει το εντυπωσιακό ταξίδι των Αυστριακών προς τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η Τουρκία είχε να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση από το 2008, όμως αυτή η πίεση ανήκει στο παρελθόν, όπως σχολίασε ο κόουτς Βιντσέντζο Μοντέλα. «Ελπίζω ότι η επιτυχία μας αυτή, θα εκτονώσει κάπως την πίεση που είχαμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία, ο αρχηγός μας Χακάν Τσαλχάνογλου και ο Σαμέτ Ακαϊντίν δεν θα παίξουν σ’ αυτό το ματς και σίγουρα θα νιώσουμε την απουσία τους. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τον έλεγχο της μπάλας, απέναντι σε μία ομάδα γρήγορη κι άξιας μεγάλου θαυμασμού».

Για τους Αυστριακούς λόγω καρτών δεν θα αγωνιστεί ο Πάτρικ Βίμερ, με πιθανότερο αντικαταστάτη του τον Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ, ενώ για τους Τούρκους ο Μπαρντακσί επιστρέφει και τη θέση του Τσαλχάνογλου στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Αϊχάν και Κοκσού.//ΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ