Άλλη μία απογοήτευση για την Ιταλία

Το ιταλικό ποδόσφαιρο υπέστη ακόμη μια απογοήτευση, καθώς οι “ατζουρίνι” αποκλείστηκαν πρόωρα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21, αφού δεν κατάφεραν να περάσουν από τη φάση των ομίλων.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο υπέστη άλλη μία απογοήτευση, σε μια μακρά πρόσφατη λίστα απογοητεύσεων, την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, καθώς η ομάδα Κ21 της Ιταλίας αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μόλις τρεις βαθμούς από τους τρεις αγώνες της.

Οι “ατζουρίνι” έχασαν με 1:0 από τη Νορβηγία για την τελευταία αγωνιστική του Δ’ Ομίλου και το αποτέλεσμα αυτό δεν έκανε τίποτα για καμία από τις δύο ομάδες, με αμφότερες πλέον να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και να πηγαίνουν σπίτι. Η Ελβετία τελικά ήταν αυτή που ακολούθησε τη Γαλλία και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση στα γήπεδα της Ρουμανίας και τη Γεωργίας όπου διεξάγεται η τελική φάση του τουρνουά.

Άλλη μία απογοήτευση για την Ιταλία
Ο Ιταλός Γουίλφριντ Γκνοντό έχασε ευκαιρία να σκοράρει κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 2023, μεταξύ Ιταλίας και Νορβηγίας στο στάδιο “Cluj Arena” στο Κλουζ της Ρουμανίας, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023. (AP Photo)

Η Κ21 της Ιταλίας ταξίδεψε στη Ρουμανία και τη Γεωργία αυτό το καλοκαίρι με πολλές προσδοκίες στους ώμους της. Με τους Σάντρο Τονάλι, Γουίλφριντ Γκνόντο, Ραούλ Μπελανόβα, Τζόρτζιο Σκαλβίνι και άλλα “αστεράκια” στις τάξεις της, πολλοί πίστευαν ότι η Ιταλία θα ήταν μια από τις ομάδες φαβορί για την κατάκτηση του Euro. Όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, αλλά αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων.

Υπήρξε πολλή πικρία μετά τον τρόπο με τον οποίο έχασαν από τη Γαλλία στο εναρκτήριο παιχνίδι τους. Εκείνο το βράδυ, οι “ατζουρίνι” αρνήθηκαν ένα… καθαρό γκολ, αλλά δεν υπάρχει VAR στο τουρνουά που θα διόρθωνε μια απόφαση… σκάνδαλο!




 

Στη συνέχεια, η Ιταλία κέρδισε την Ελβετία, αλλά ενώ προηγήθηκε με 3:0 στο πρώτο ημίχρονο και οι Ελβετοί σκόραραν δύο φορές στο δεύτερο 45λεπτο, δύο γκολ που φάνηκαν καθοριστικά στην εξέλιξη του Ομίλου.

Ωστόσο, η ήττα τους από τη Νορβηγία την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων οδήγησε το ιταλικό ποδόσφαιρο σε μια νέα απογοήτευση αυτό το καλοκαίρι. Μια απογοήτευση που ήρθε με έναν τρόπο που… πονάει ακόμη περισσότερο. Μέσα από μια τριπλή ισοβαθμία! Απόλυτη ισοβαθμία επειδή η Ιταλία κέρδισε την Ελβετία με 3:2, η Ελβετία κέρδισε τη Νορβηγία με 2:1 και η Νορβηγία νίκησε την Ιταλία με 1:0, άρα τρεις βαθμοί η καθεμία. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά τερμάτων ήταν επίσης ίση, αλλά η πρόκριση πήγε στην Ελβετία επειδή πέτυχε περισσότερα γκολ σε αυτόν τον πίνακα του μίνι πρωταθλήματος: 5 γκολ οι Ελβετοί, 4 οι Ιταλοί και 2 οι Νορβηγοί. Οι Γάλλοι πέτυχαν 7 γκολ, έκαναν το 3/3 στον Όμιλο, πήραν εύκολα την πρωτιά με εννέα βαθμούς και δεν χρειάστηκε να μπλέξουν σε σενάρια.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, η ομάδα κάτω των 20 ετών της Ιταλίας έχασε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 από την Ουρουγουάη, ενώ οι ιταλικές ομάδες έχασαν σε καθέναν από τους τρεις τελικούς ευρωπαϊκού κυπέλλου που αγωνίστηκαν – η Ίντερ στο Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Ρόμα στο Europa League από τη Σεβίλλη και η Φιορεντίνα έχασε από τη Γουέστ Χαμ στο Europa Conference League.//Λ.

Άλλη μία απογοήτευση για την Ιταλία
Ο αρχηγός της εθνική Ιταλίας Κ21, Σάντρο Τονάλι, φεύγει απογοητευμένος από το γήπεδο στο τέλος του αγώνα ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 2023, μεταξύ Ιταλίας και Νορβηγίας στο στάδιο “Cluj Arena” στο Κλουζ της Ρουμανίας, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023. (AP Photo)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ