Πρώτη “μοιρασιά” και… όλα ανοιχτά

Ολλανδία και Ισημερινός έμειναν στο 1:1 στο “Khalifa International Stadium”, αφήνοντας όλες τις πιθανότητες… στο τραπέζι, για τις θέσεις του Α’ ομίλου που οδηγούν στις νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης. Εκτός συνέχειας έμεινε και μαθηματικά το Κατάρ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του πρώτου ομίλου, ξεκίνησε με τους “οράνιε” να απειλούν πρώτοι στο 6′ και να βρίσκει δίχτυα. Ένα λάθος γύρισμα του Καϊσέδο έδωσε την ευκαιρία στον Κλάασεν να κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και να τροφοδοτήσει τον Χάκπο. Ο επιθετικός της Αϊντχόφεν, με ένα δυνατό αριστερό σουτ, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκαλίντες, στο 6′, γράφοντας το 1:0. Δεύτερο γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στο Μουντιάλ για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, που φτάνει τα πέντε στην καριέρα του με την Εθνική. Έπειτα από το γκολ που πέτυχε η Ολλανδία, ο Ισημερινός προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 32′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, με τον Βαλένσια που βρήκε χώρο και έκανε ένα δεξί σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Νόπερτ πέφτοντας στη δεξιά γωνία του. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος απείλησε πρώτος ο Ισημερινός στο 49′ και βρήκε δίχτυα. Οι παίκτες του Αλφάρο, έκλεψαν την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ολλανδίας και έπιασαν “στον ύπνο” την άμυνα των “οράνιε”, με τον Εστουπινιάν να κάνει το σουτ, τον Νόπερτ να αποκρούει, για να πάρει το ριμπάουντ ο Βαλένσια και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1:1. Στο 59′ ήρθε οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία, με σουτ του Βαλένσια σταμάτησε στα πόδια του Φαν Ντάικ. Στη συνέχεια, η μπάλα έφτασε στον Πλάτα ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νόπερτ με το αριστερό. Η εικόνα των παικτών του Φαν Χάαλ στο δεύτερο μισό ήταν κακή και για αυτό κινδύνευσαν να δεχτούν και δεύτερο γκολ σε διαφορετικές στιγμές. Ο Βαλένσια αποχώρησε ως τραυματίας από την αναμέτρηση στο 90′, ενώ δεν υπήρξε άλλη αξιοσημείωτη φάση. Η αναμέτρηση τελείωσε με σκορ 1:1.

ΓΚΟΛ: 6′ Χάκπο / 49′ Βαλένσια
ΔΟΚΑΡΙ: 59′ Πλάτα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57′ Μέντες
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η Ολλανδία, στα 32 τελευταία ματς με τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της, παραμένει αήττητη. O Χάκπο είναι 100% αποτελεσματικός αφού με μόλις δύο τελικές προσπάθειες μετράει ισάριθμα γκολ σε τελικά του Μουντιάλ με την εθνική Ολλανδίας. / Ο Ισημερινός έχει μία ήττα μέσα στο 2022. O Βαλένσια είναι ο σκόρερ των έξι τελευταίων γκολ του Ισημερινού σε Μουντιάλ. Το γκολ του Χάκπο (5′ 8”) ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο που δέχεται ο Ισημερινός σε τελική φάση Μουντιάλ, το πρώτο ήταν του Μίροσλαβ Κλόζε με τη Γερμανία το 2006 (στα 3′ 37”).//

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Κουπμάινερς (79′ Ρουν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (69′ Μπερχάουζ), Χάκπο (79′ Βέγχορστ), Μπεργκβάιν (46′ Ντεπάι)

Ισημερινός (Γκουστάβο Αλφάρο): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Τόρες, Πορόσο, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Mέντες, Πλάτα (90′ Ροντρίγκες), Εστράδα (74′ Εστράδα), Βαλένσια (90′ Ιμπάρα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολλανδία 4β. 2 αγ. 1-1-0 (3:1)
2. Εκουαδόρ 4β. 2 αγ. 1-1-0 (3:1)
3. Σενεγάλη 3β. 2 αγ. 1-0-1 (3:3)
4. Κατάρ 0β. 2 αγ. 0-0-2 (1:5)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

29 Νοεμβρίου
17:00 Ολλανδία Κατάρ
17:00 Εκουαδόρ-Σενεγάλη

Πρώτη “μοιρασιά” και… όλα ανοιχτά
Ο Κόντι Χάκπο στον πανηγυρισμό του γκολ που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ