Φερστάπεν: «Η Βραζιλία δεν σου επιτρέπει τα ίδια ελαστικά για 24 γύρους»

Ο πιλότος της Red Bull ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στο Sprint Race του Σάο Πάολο και στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά ανέφερε την σοβαρή φθορά που προκαλεί το συγκεκριμένο σιρκουί στα ελαστικά των μονοθεσίων.

Ο Μαξ Φερστάπεν “έκλεψε” από νωρίς την πρωτιά του Λάντο Νόρις και νίκησε στο mini race της Βραζιλίας, στο 21ο Grand Prix, τρία πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς. Ωστόσο, αν και ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε με ευκολία, από την πρώτη κι΄όλας στροφή του πρώτου γύρου, έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκείνος και η ομάδα του στο Ιντερλάγκος.

Μάλιστα, με την πίστα να φτάνει και να ξεπερνάει τους 50 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα, ο οδηγός των “Κόκκινων Ταύρων” ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι αδύνατο κανείς να πραγματοποιήσει 24 γύρους χωρίς αλλαγή σετ, με την τόση φθορά που προκαλεί η θερμοκρασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν σημαντικό να περάσω μπροστά πριν την πρώτη στροφή. Το πρώτο κομμάτι της εκκίνησης δεν ήταν τόσο καλό, όμως το δεύτερο ήταν πολύ καλό. Από εκεί και πέρα o αγώνας ήταν θέμα διαχείρισης των ελαστικών. Σε αυτή την πίστα σημειώνεται σημαντική φθορά των ελαστικών, οπότε 24 γύροι με ένα σετ είναι μεγάλη απόσταση. Προσπάθησα να διατηρήσω ένα σταθερό ρυθμό σε κάθε γύρο. Γενικά κάναμε καλή διαχείριση.

Φέτος τα πράγματα πήγαν καλύτερα για εμάς εδώ σε σχέση με πέρυσι. Κανείς δεν μπορεί να πάει τέρμα γκάζι για 24 γύρους, πρέπει να διατηρήσεις την απόδοση των ελαστικών. Τα πήγαμε καλά σήμερα. Η νίκη στο σπριντ είναι μία καλή αρχή ενόψει του αγώνα. Πήραμε αρκετά δεδομένα κατά τη διάρκειά του. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο αύριο».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ