Μπάμπα: «Η απόφασή μου να εξαιρεθώ από την εθνική είναι ποδοσφαιρικών λόγων»

Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ δεν θα συμμετέχει με την εθνική ομάδα της Γκάνας στο Copa Africa και εξήγησε τον λόγο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ραχμάν Μπάμπα δεν βρίσκεται στις κλήσεις της Γκάνας για το επερχόμενο τουρνουά της Αφρικής, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αφαιρεί ένα “πονοκέφαλο” από το απουσιολόγιό του. Ωστόσο, ο αριστερός οπισθοφύλακας ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει τον λόγο και το έκανε μέσω την πλατφόρμας του Twitter/X.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ακούστε με, ήθελα απλώς να πω ότι η απόφαση να εξαιρεθώ από την εθνική ομάδα βασίστηκε αποκλειστικά σε ποδοσφαιρικούς λόγους και τίποτα άλλο.

Το να παίζω για τη χώρα μου θα είναι πάντα το υψηλότερο σημείο της καριέρας μου και κάθε φορά που είχα την τύχη να φορέσω τη φανέλα έδινα τα πάντα.

Τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να παλέψω με τραυματισμούς και αποθεραπείες και νιώθω ότι είναι καλύτερο προς το συμφέρον της καριέρας μου και της ομάδας να παίζω μόνο όταν δεν χρειάζεται να σκέφτομαι την ανάρρωση ή τον πόνο – ώστε να μπορώ δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό.

Η διάρκεια ζωής ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ μικρή και μερικές φορές πρέπει να παίρνουμε αυτές τις σκληρές αποφάσεις για το συμφέρον του έθνους που αγαπάμε περισσότερο και για τη μεγαλύτερη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μας καριέρας .

Θα υποστηρίζω μέχρι τέλους την εθνική για να κερδίσουμε. Αλλά τώρα ας υποστηρίξουμε όλοι όποιον επιλέξει ο προπονητής γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η Γκάνα που είναι πιο ψηλά απ’ όλους.

Ο Θεός να ευλογεί την πατρίδα μας και να μας κάνει μεγάλους και δυνατούς».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ