Καρβαλιάλ: «Είναι ευκαιρία να δείξουμε πως μέσα κυλάει αίμα νικητών»

Ο Πορτογάλος τεχνικός, στις δηλώσεις του ενόψει του ντέρμπι των “ερυθρόλευκων” απέναντι στην ΑΕΚ (7/1, 21:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), στο “Γ. Καραϊσκάκης”,  αναφέρθηκε στην αντίδραση που πρέπει να δείξει η ομάδα του, ενώ αποκάλυψε πως είναι έτοιμος ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης (7/1, 21:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) σ’ ένα ντέρμπι για την 17η αγωνιστική της Super League. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στις δηλώσεις του  αναφέρθηκε στην αντίδραση που πρέπει να βγάλει η ομάδα του μετά την ήττα από τη Λαμία. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε πως ο Κώστας Φορτούνης είναι έτοιμος, ενώ παραμένει αμφίβολος ο Πεπ Μπιέλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρβαλιάλ στο CosmoteTv:

Για την αντίδραση της ομάδας του μετά την ήττα στη Λαμία:

«Στη ζωή του ποδοσφαίρου μπορεί να συμβεί μετά από μια κακή βραδιά να έχεις γρήγορα την ευκαιρία να ανατρέψεις την κατάσταση. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάω στους ποδοσφαιριστές μου. Πρέπει πολύ γρήγορα να αντιδράσεις γιατί ο δυνατός είναι αυτός που αντιδράει πολύ γρήγορα.

Κακές βραδιές υπάρχουν όμως πρέπει πολύ γρήγορα να δώσεις μια απάντηση. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και αυτό έχω ζητήσει από τους παίκτες μου. Να αφήσουν γρήγορα πίσω ότι έγινε και να συγκεντρωθούμε απόλυτα στο επόμενο παιχνίδι για να δείξουμε πως είμαστε δυνατοί και μπορούμε να αντιδράμε».

Για το αν έχει πληγωθεί ο ποδοσφαιρικός εγωισμός της ομάδας:

«Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία. Χωρίς καμία αμφιβολία έχουμε πληγωθεί όμως είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τι είδους αίμα κυλάει στις φλέβες μας.

Είναι ευκαιρία να δείξουμε πως μέσα κυλάει αίμα νικητών. Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε δυνατοί και πως ξέρουμε να αντιδράμε».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ:

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα καλύτερα από ότι τα κάναμε στο τελευταίο παιχνίδι. Τα πάντα πρέπει να βελτιωθούν και σε όλα να έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα. Έγιναν πολλά λάθη στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά το μεγαλύτερο χωρίς καμία αμφιβολία ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης.

Ξεχάσαμε πως είναι μέσα στις υποχρεώσεις να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε. Και είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πας σε ένα ντέρμπι απόλυτα συγκεντρωμένος.

Φυσικά σεβόμαστε απόλυτα την ΑΕΚ γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα, όμως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας. Πρέπει να κάνουμε το καλό μας παιχνίδι και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση και αυτό λέω και στους ποδοσφαιριστές μου. Να έχουν πίστη στους εαυτούς τους, να δείξουν τον καλό τους εαυτό και να πάμε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς γιατί στόχος μας είναι μόνο η νίκη».

Για τα προβλήματα τραυματισμών;

«Ο Φορτούνης είναι έτοιμος. Για τον Μπιελ ακόμα δεν ξέρουμε. Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Άλλη απώλεια δεν υπάρχει».//ΓΓ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ