Από την Κολομβία στην Αττάλεια για μία καλή εμφάνιση ο Παπαμιχαήλ

 

Ο Έλληνας αθλητής προετοιμάζεται για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, αγώνα στον οποίο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή επίδοση στα 35χλμ. βάδην.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 2:34:48 από το Παγκόσμιο του Όρεγκον πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασία του στην Μπογκότα της Κολομβίας, εκεί όπου για τρεις και πλέον εβδομάδες γυμνάστηκε σε μεγάλο υψόμετρο παρέα με κορυφαίος αθλητές του αγωνίσματος.

Ο έμπειρος αθλητής έχει μπροστά του τόσο την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (θα είναι το έκτο της καριέρας του), όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.//

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ:

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, καθώς είχα την ευκαιρία να γυμναστώ σε πολύ μεγάλο υψόμετρο παρέα με κορυφαία ονόματα του βάδην. Ταξίδεψα εκεί με το γκρουπ των Σλοβάκων και Τσέχων και αρκετές προπονήσεις τις κάναμε με τους κολομβιανούς, που έχουν μεγάλη παράδοση στο βάδην.

Η πρώτη εβδομάδα στο υψόμετρο ήταν δύσκολη, ωστόσο στη συνέχεια είδα τα οφέλη του κλίματος. Καταρχήν ένιωθες να ξεκουράζεσαι πολύ γρήγορα, κάτι που δε συμβαίνει εδώ που έχει πολύ υγρασία, με αποτέλεσμα να μπορείς να βγάζεις μεγάλο όγκο προπόνησης.

Είναι σίγουρο πως μόνο κερδισμένος θα βγω από αυτό το καμπ, ωστόσο δεν αρκεί ένα μόνο καμπ στη σεζόν για να κάνεις αυτό που πρέπει. Θεωρώ πως το καλοκαίρι θα κάνω μία ακόμη προετοιμασία στο υψόμετρο, αυτή τη φορά στην Ευρώπη, συμπλήρωσε».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας αθλητής δήλωσε: «Πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστώ με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ωστόσο έχω μπροστά μου δύο εβδομάδες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην. Στα αγωνίσματα μας δεν είναι εύκολο να κάνεις πρόβλεψη για το πως θα πας, καθώς το αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό. Ο αγώνας θα γίνει σε παραλιακό σημείο κι αυτό σημαίνει πως μπορεί να βγάλει αέρα. Παρόλα αυτά προέρχομαι από μία πολύ καλή προετοιμασία και η στιγμή του αγώνα είναι η ιδανική σε σχέση με την προπόνηση που έκανα στο υψόμετρο. Έχει τις δυσκολίες του, καθώς καλείσαι να κάνεις περισσότερους αγώνες απ΄ότι ενδεχομένως απαιτείται στο αγώνισμα μας. Επίσης πρέπει από νωρίς στη σεζόν να είσαι σε θέση να κυνηγήσεις να κάνεις δυνατούς αγώνες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ