Σπαλέτι: «Θα πρέπει να έχουμε προσωπικότητα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας προειδοποίησε τους παίκτες του ότι θα πρέπει να «ξεπεράσουν τα όριά τους» στον προκριματικό αγώνα του Euro 2024 με την Αγγλία, αύριο (17/10) στο Γουέμπλεϊ.

«Παίζουμε στο γήπεδό τους. Ξέρουμε την ιστορία και τη δύναμή τους. Είναι ο αγώνας όπου νιώθουμε χαρούμενοι που ξεπερνάμε τα όρια που βάζουν όλοι μπροστά μας», εξήγησε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σήμερα (16/10) στο “Sky Sport” πριν την αναχώρηση της Ιταλίας για το Λονδίνο.

«Θα πρέπει να έχουμε προσωπικότητα, να ξεπεράσουμε όλα όσα έχουμε μπροστά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα ξέρουμε αν είμαστε δυνατή ομάδα, αν μπορούμε να πάμε μέχρι το τέλος», συνέχισε.

Νικήτρια επί της Μάλτας (4-0) το Σάββατο (14/10) στο Μπάρι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία είναι 2η στον 3ο Όμιλο με 10 βαθμούς, όπως και η Ουκρανία (3η, με έναν αγώνα περισσότερο), τρεις βαθμούς πίσω από την Αγγλία.

«Συχνά αναζητούμε τον ορισμό του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής βλέπει αυτόν τον αγώνα ως τον αγώνα κατάταξης, χωρίς να σκέφτεται τους επόμενους αγώνες», πρόσθεσε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ