Σκέψεις για Super Cup στις Η.Π.Α

Η UEFA, φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ενός final four, που θα διεξάγεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές των Champions, Europa, Conference League και του MLS.

Το Super Cup με την μορφή που το γνωρίζαμε σήμερα φαίνεται να τελειώνει, καθώς, σύμφωνα με τον έγκυρο Guardian, η UEFA, παρά την διάψευση του Αλεξάντερ Τσέφεριν για παιχνίδια Champions League εκτός Ευρώπης, σχεδιάζει να αλλάξει το φορμάτ του Super Cup, με το πλάνο να μιλάει για ένα τουρνουά τεσσάρων ομάδων, των νικητών του Champions,Europa,Conference League αλλά και του MLS, που θα διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αρχή από το 2024.

Στόχος της UEFA, είναι φυσικά η επέκταση του ποδοσφαίρου στην Αμερικανική ήπειρο και η αύξηση των εσόδων, με την ομοσπονδία να έχει υπογράψει ήδη την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της σε αμερικανικά δίκτυα για ένα υπέρογκο ποσό.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο, για ένα final four, που θα διεξάγεται ένα Σαββατοκύριακο και η τηλεοπτική του κάλυψη θα είναι στα πρότυπα του NFL, με την ύπαρξη φαντασμαγορικών σόου στα ημίχρονα των αγώνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ