Ο Ντε Λαουρέντις προσφέρει… γη και ύδωρ στον Κόντε

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Νάπολι παίζει τα «ρέστα» του για να φέρει τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της ομάδας του. Ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία με κανέναν σύλλογο, εγχώριο ή ξένο, κι αυτό ωθεί τον επικεφαλής των Ναπολιτάνων να τον έχει στην πρώτη θέση της λίστας του.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, ο Ντε Λαουρέντις έχει υποβάλει στον πρώην προπονητή της Εθνικής Ιταλίας την οριστική πρόταση ενός συμβολαίου που συντάχθηκε μαζί με τον οικονομικό επικεφαλής του συλλόγου, Αντρέα Κιαβέλι, το οποίο περιλαμβάνει ρήτρες και ποινές.

Ως προς τον μισθό, γίνεται λόγος για περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ετησίως ως σταθερή βάση συν διάφορα μπόνους, συμπεριλαμβανομένου ενός 3 εκατομμυρίων για την πρόκριση στο Champions League, ενώ η διάρκεια του συμβολαίου είναι τριετής.

Όμως, εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλούσια έσοδα του Champions League, ο Ντε Λαουρέντις δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Νάπολι κινδυνεύει να έχει έως και τέσσερις προπονητές στη μισθοδοσία της την επόμενη σεζόν: αυτόν που θα αναλάβει συν τους τρεις που ακολούθησαν ο ένας τον άλλον αυτή τη σεζόν, από τον Ρούντι Γκαρσιά έως τον Φραντσέσκο Καλτσόνα, περνώντας ενδιάμεσα από τον Βάλτερ Ματσάρι.

Ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο, στο συμβόλαιο που καταρτίστηκε για τον Κόντε υπάρχει ρήτρα προστασίας για τον σύλλογο εάν η σχέση με τον πρώην τεχνικό της Γιουβέντους και της Ίντερ έληγε πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Εν ολίγοις, μια συμφωνημένη αποζημίωση απόλυσης που θα ενεργοποιηθεί, για παράδειγμα, σε περίπτωση αποτυχίας να προκριθούν οι «Παρτενοπέι» στο Champions League.

Ο Κόντε ακόμα αξιολογεί αλλά δεν έχει κλείσει την πόρτα στη Νάπολι, ούτε σε άλλους ιταλικούς ή ξένους συλλόγους. Για τους «Ατζούρι», οι εναλλακτικές λύσεις είναι όλες επί του παρόντος με συμβόλαιο, από τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έως τον Στέφανο Πιόλι, ο οποίος, ακόμα κι αν φύγει από τη Μίλαν, έχει συμβόλαιο που τον δεσμεύει στους «Ροσονέρι» έως τον Ιούνιο του 2025.

Ωστόσο, ο Ντε Λαουρέντις δεν θέλει να περιμένει γι’ αυτό και στοχεύει αποφασιστικά στον Κόντε, από τον οποίο ζήτησε οριστική απάντηση εντός των προσεχών ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ