Ο ΠΣΑΠΠ καταδίκασε όσα έγιναν στο Βόλο

 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών-Ποδοσφαιριστιών πήρε δημόσια θέση για τα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Στο Πανθεσσαλικό έγινε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ανάμεσα στους “κυανέρυθρους” και τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες (2-2). Ωστόσο, το ματς στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια λίγο πριν το φινάλε και τα τελευταία λεπτά, έπειτα από μεγάλη διακοπή, παίχτηκαν με… πασούλες.

Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών-παικτριών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών-Ποδοσφαιριστιών πήρε επίσημα θέση και καταδίκασε όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της θεσσαλικής ομάδας που είχαν ως συνέπεια τη διακοπή του αγώνα, τον κίνδυνο που βίωσαν οι παίκτες και οι προπονητές, αλλά και οι μεγάλες ζημιές στο Πανθεσσαλικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

«Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός είναι καταδικαστέα. Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους.

Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.

Ελπίζουμε αλλά και αξιώνουμε σε μια τυχόν επόμενη και σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητη αντίστοιχη εξέλιξη, οι θεματοφύλακες της τάξης να λειτουργήσουν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας, πριν και πάνω απ΄ όλα και με τον επαγγελματισμό που επιβάλλεται, την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών αλλά και απλών πολιτών.

Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ