Μαντσίνι: «Η Σαουδική Αραβία δεν έχει καμία σχέση με την παραίτησή μου»

 

Εξηγώντας την απόφασή του να αφήσει την τεχνική ηγεσία της “Σκουάντρα Ατζούρα”, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αναφέρθηκε στην ιταλική ομοσπονδία, την οποία κατηγορεί για έλλειψη εμπιστοσύνης και ότι άλλαξε προσωπικό, ιδίως με την αποχώρηση του “δεξιού του χεριού”, που διορίστηκε επικεφαλής της ομάδας κάτω των 20 ετών.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική μετά την παραίτηση του από την “Σκουάντρα Ατζούρα”, υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον από την Σαουδική Αραβία προς το πρόσωπο του, δεν σχετίζεται με την απόφασή του.

«Για εμένα, η Ιταλία ήταν πάντα η προτεραιότητά μου. Μετά από τόσα χρόνια σε αυτήν την θέση, λαμβάνω διάφορες προτάσεις που θα μελετήσω τις επόμενες εβδομάδες, αλλά αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Κάτι θα συμβεί όταν με ενδιαφέρει, αλλά η Σαουδική Αραβία δεν έχει καμία σχέση με αυτό», είπε ο Μαντσίνι μιλώντας σε τέσσερις ιταλικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της “Corriere dello sport”.

Σύμφωνα με τον ιταλικό και σαουδαραβικό Τύπο, η Σαουδική Αραβία έχει προσφέρει στον Μαντσίνι τριετές συμβόλαιο 25 εκατομμυρίων ευρώ για να αναλάβει την εθνική της ομάδα, που παραμένει χωρίς προπονητή, μετά την αποχώρηση του Γάλλου, Ερβέ Ρενάρ.

Η “Corriere dello sport”, αναφέρει ότι ο Μαντσίνι, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία το 2021 και διατήρησε ένα εντυπωσιακό αήττητο με την εθνική Ιταλίας για 37 αγώνες (σ.σ. μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Οκτωβρίου 2021), έχει πρόταση και από το Μεξικό.

Εξηγώντας την απόφασή του, ο Μαντσίνι αναφέρθηκε στην ιταλική ομοσπονδία, την οποία κατηγορεί για έλλειψη εμπιστοσύνης και ότι άλλαξε προσωπικό, ιδίως με την αποχώρηση του “δεξιού του χεριού”, που διορίστηκε επικεφαλής της ομάδας κάτω των 20 ετών.

«Το σκεφτόμουν μήνες (σ.σ. όταν έφυγε) και ήλθε η ώρα να φύγω, γιατί όταν κάποια πράγματα, κάποιες καταστάσεις αλλάζουν εσωτερικά, αυτό σημαίνει ότι οδεύουμε προς το τέλος», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Κατά την γνώμη μου, δεν ήμασταν πια στο ίδιο μήκος κύματος (σ.σ. με την διοίκηση της ομοσπονδίας). Είναι πάντα καλύτερο να αναμένουμε πριν συμβεί κάτι πιο σοβαρό. Είναι μια απόφαση που πήρα με μεγάλη λύπη, γιατί με ένοιαζε πολύ η Nazionale».//Λ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ