Η Βραζιλία έθεσε υποψηφιότητα για Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών του 2027

H “Σελεσάο” υπέβαλε επιστολή προθέσεων στη FIFA για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2027, όπως δήλωσε το Σάββατο (05/11) ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας της Νότιας Αμερικής Αντρέ Φουφούκα.

Ο Φουφούκα παρουσίασε τα έγγραφα στον Πρόεδρο της FIFA Tζιάνι Ινφαντίνο ενώ βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας για τον τελικό του Copa Libertadores, τον οποίο κέρδισε για πρώτη φορά η βραζιλιάνικη ομάδα Φλουμινένσε.

«Η κυβερνητική δήλωση που επισημοποιεί την πρόθεση της Βραζιλίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ποδοσφαίρου του 2027 και οι κυβερνητικές εγγυήσεις που απαιτούνται για τις χώρες που υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», ήταν οι δηλώσεις του υπουργού αθλητισμού της Νότιας Αμερικής.

Η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία υπέβαλαν υποψηφιότητα τον Απρίλιο για τη διοργάνωση του τουρνουά, ενώ η άλλη κοινή προσφορά περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Η Βραζιλία και η Νότια Αφρική ήταν οι άλλες δύο χώρες που που θέλησαν να είναι οι οικοδεσπότες.

Το Συνέδριο της FIFA θα ορίσει τους οικοδεσπότες μέσω δημόσιας ψηφοφορίας στις 17 Μαΐου 2024.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία φιλοξένησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, το οποίο κέρδισε η Ισπανία. Οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς θα διοργανώσουν από κοινού το Mundial ανδρών το 2026.//ΓΓ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ