Σπαλέτι: «Περισσότερος ύπνος, λιγότερο PlayStation» (video)

Ο προπονητής της Ιταλίας είναι λάτρης της πειθαρχίας, παροτρύνοντας τους παίκτες του να κλείσουν τα βιντεοπαιχνίδια και να... κοιμούνται περισσότερο.

Μάλιστα, ο Τζιανλούκα Σκαμάκα ήταν εκτός από τις κλήσεις του Μαρτίου, λόγω της εμμονής του με το… PlayStation του, με τον Σπαλέτι, ωστόσο, να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Αυτό που είπα ήταν ότι δεν θέλω -έτσι πήραμε για παράδειγμα ένα παιχνίδι που τους αρέσει να παίζουν- αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κοιμούνται πραγματικά τη νύχτα. Δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς κάνουν. Δεν επιτρέπω στους ανθρώπους να περνούν όλη τη νύχτα ξύπνιοι, μέχρι όλες τις ώρες, έτσι ώστε το επόμενο πρωί να μην είναι εντελώς ξεκούραστοι και μετά να βγαίνουν για προπόνηση. Δεν έχω τίποτα εναντίον οποιουδήποτε είδους παιχνιδιού. Αντιθέτως, έχουμε μάλιστα δημιουργήσει μια αίθουσα παιχνιδιών όπου υπάρχουν δύο υπέροχα, σύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας PlayStations, στα οποία όλοι πηγαίνουν και παίζουν εκεί».

Ερωτηθείς σχετικά με τους κανόνες για τους παίκτες του και ότι το PlayStation δεν επιτρέπεται, ο Σπαλέτι είπε: «Νομίζω ότι είναι σωστό ένας παίκτης αυτού του επιπέδου να παίζει σε αγώνες που είναι σημαντικοί, όπως αυτοί. Δεν νομίζω ότι είναι αποδεκτό να είναι ξύπνιοι μέχρι τις τρεις ή τις τέσσερις το πρωί. Λένε: “Εντάξει, το έχουμε συνηθίσει αυτό, θα κοιμηθούμε το πρωί”. Δεν υπάρχει περίπτωση να το έχετε συνηθίσει αυτό. Πρέπει να κοιμάστε τη νύχτα. Υπάρχουν ψυχαναλυτές που το έχουν αποδείξει (αυτό). Υπάρχουν καθηγητές σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου που θα σας δώσουν πραγματικά ενδείξεις σχετικά με αυτό. Έτσι, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι επιβάλλουμε [;] έναν σωστό τρόπο ζωής, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να παράγουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο μας κατά τη διάρκεια των ίδιων των αγώνων. Επομένως, δεν είναι δίκαιο και δεν είναι αλήθεια ότι είπα ότι δεν μπορούμε να παίξουμε PlayStation. Είπα ότι δεν μπορούμε να μένουμε ξύπνιοι μέχρι τις τρεις ή τις τέσσερις το πρωί. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ