«Δύο αγωνιστικές η τιμωρία του Ντεμιράλ για τον πανηγυρισμό του»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μέσο από την Γερμανία ο Τούρκος αμυντικός αναμένεται να τιμωρηθεί με την ποινή δύο αγωνιστικών για τον πανηγυρισμό του στο ματς κόντρα στην Αυστρία.

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς για τον Ντεμιράλ. Όπως σας είχαμε ενημερώσει η UEFA διεξάγει έρευνα σχετικά με το που προέρχεται ο πανηγυρισμός στο παιχνίδι κόντρα στην Αυστρία. Ο ίδιος σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως: «Το πώς πανηγύρισα έχει να κάνει με την τουρκική ταυτότητά μου. Και είδα πολλούς θεατές στο στάδιο να πανηγυρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα πίσω από την χειρονομία μου»

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η “Bild” o Τούρκος κεντρικός αμυντικός δεν φαίνεται να γλιτώνει την τιμωρία. Χαρακτηριστικά το μέσο από την Γερμανία αναφέρει: «Η UEFA παίρνει σκληρά μέτρα! Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο 26χρονος Μεριχ Ντεμιράλ θα τιμωρηθεί για δύο αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο αμυντικός έκανε τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων μετά το γκολ του στη φάση των 16 κόντρα στην Αυστρία (2-1), προκαλώντας πραγματικό σκάνδαλο.

Και αυτό γιατί ο χαιρετισμός είναι ένα σημάδι και σύμβολο των “γκρίζων λύκων”, ενός δεξιού εξτρεμιστικού κινήματος, με την συγκεκριμένη οργάνωση να είναι υπό παρακολούθηση εδώ και χρόνια από το γραφείο προστασίας του Συντάγματος στην Γερμανία.

Τα πολιτικά μηνύματα κατά τη διάρκεια του Euro απαγορεύονται τόσο στις εξέδρες όσο και στο γήπεδο. Ο Ντεμιράλ τιμωρείται πλέον για δύο παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει τον προημιτελικό με την Ολλανδία και έναν πιθανό ημιτελικό. //ΝΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ