Ο Σπαλέτι μένει και θέλει να αναζωογονήσει την Ιταλία

H FIGC, δηλαδή η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας, πήρε την απόφαση να μην απομακρύνει τον Λουτσιάνο Σπαλέτι από την τεχνική ηγεσία της "Σκκουάντρα Ατζούρα" παρά τον αποκλεισμό με... κάτω τα χέρια στους "16" του EURO 2024 από την Ελβετία.

Οι Ελβετοί έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στην Ιταλία το Σάββατο (29/6) και την αποκαθήλωσαν από τον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η κακή εικόνα της “Σκουάντρα Ατζούρα” ήταν… προβληματική και όπως ήταν λογικό προέκυψε ζήτημα με την επόμενη μέρα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η FIGC, δηλαδή η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας, πήρε την απόφαση να μην απομακρύνει τον 65χρονο πρώην τεχνικό της Νάπολι, με την οποία μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2022-23, και να πορευτεί μαζί του τουλάχιστον μέχρι το Μουντιάλ του 2026.

«Δεν ήμουν ο καλύτερος δυνατός Σπαλέτι. Διαβάζω ότι μου έχουν αποδώσει ότι ανέβασα πολύ τους τόνους και χρησιμοποίησα μύθους για να ακολουθήσω. Αλλά έχω παραδείγματα για να ακολουθήσω», αυτά δήλωσε ο προπονητής της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, την επομένη του αποκλεισμού από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν ακόμα, η δέσμευσή μου θα είναι απόλυτη. Πρέπει να είσαι ειλικρινής στην ιστορία αυτών των 14 αγώνων που έγιναν, της πορείας μου. Ήμασταν καλοί μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Χθες (29/6) κάναμε ένα απαράδεκτο βήμα προς τα πίσω. Πιστεύω ότι ξέρω τι χρειάζεται. Θέλω να αναζωογονήσω την ομάδα, να τη δημιουργήσω από την αρχή, με νέα ενέργεια», συμπλήρωσε ο 65χρονος τεχνικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ