Μπουφόν: «Λαμβάνω προτάσεις για να παίξω ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι»

Ο ”Τζίτζι” στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ιταλίας, μίλησε μεταξύ άλλων για το μέλλον του αλλά και για την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο ”Superman” Μπουφόν δεν άντεξε μακριά από τα γήπεδα και λίγες μέρες αφότου ”κρέμασε” τα γάντια του, συμφώνησε με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας να βρίσκεται στο πλευρό του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Στις δηλώσεις του ενόψει των προκριματικών για το Euro 2024, εξέφρασε την χαρά του και τον ενθουσιασμό για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, προσφέροντάς του την συγκεκριμένη θέση. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή μέχρι πρότινος άνηκε στον Τζανλούκα Βιάλι, στον οποίο αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ δεν έλειψε να μην μιλήσει και για την πρόσφατη απόφαση του.

«Ευχαριστώ όλους όσοι με ήθελαν εδώ. Την ομοσπονδία και τον προπονητή. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Επιστρέφω σε ένα μέρος που, νομίζω, γνωρίζω αρκετά καλά. Ελπίζω να μπορώ να συνεισφέρω στη δυναμική που θα ζήσουμε στο μέλλον», ανέφερε αρχικά.

Για τον σπουδαίο Τζανλούκα Βιάλι (τον οποίο αντικατέστησε στην Εθνική Ιταλίας): «Έχω υπέροχες αναμνήσεις από εκείνον. Η σχέση μας ήταν εξαιρετική εντός και εκτός γηπέδου. Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του ιστορία, οπότε θα ήταν λάθος να έρθουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τον Βιάλι. Δεν θα ήμουν στο ύψος του καθήκοντος. Θα προσπαθήσω να είμαι ο εαυτός μου, αυτός είναι ο λόγος που πάντα με εκτιμούσαν».

Στην συνέχεια ο Ιταλός αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του: «Δεν μετανιώνω. Ακόμα σήμερα, λαμβάνω προτάσεις να παίξω ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι, αλλά όταν κλείνω ένα κεφάλαιο πρέπει να προχωρήσω και να σκεφτώ τι θα ακολουθήσει. Ήταν ωραίο αλλά τώρα ξεκινά μια νέα περιπέτεια και ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι θα μου έδινε μόνο μια αίσθηση νοσταλγίας που δεν θέλω. Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να αποσυρθώ. Στην ηλικία μου, ήταν κάτι φυσικό να το σκεφτώ. Είχα προετοιμαστεί για να είμαι έτοιμος για τα playoffs της Serie B στο τέλος της σεζόν. Ήμουν σε πλήρη φόρμα, σωματικά και ψυχικά, αλλά τραυματίστηκα στην Κάλιαρι. Αυτό ήταν το σημάδι που έπρεπε να τα παρατήσω. Όταν ήμουν στα αποδυτήρια της Κάλιαρι, το είχα ήδη αποφασίσει».//ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ