Νικοπολίδης: «Την ασφάλεια του Super Cup να την μεταφέρουμε στο πρωτάθλημα»

Ο σπουδαίος παλαίμαχος τερματοφύλακας μίλησε στο ertsports.gr για τον ευρωπαϊκό τελικό, που θα διεξαχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (16/08, 22:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) και την ικανότητα της Ελλάδας να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις.

Στο Fan Festival που στήθηκε στην πλατεία Κοραή του Πειραιά βρέθηκαν οι “Legends 2004“, και πήραν μέρος στις εκδηλώσεις ενόψει του αγώνα ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, που θα λάβει χώρα στο φαληρικό στάδιο.

Ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, που συμμετείχαν στις δράσεις, στο πλαίσιο του Super Cup ήταν και ο Αντώνης Νικοπολίδης, που μίλησε στο ertsports.gr, σχετικά με αυτό το γεγονός.

«Είναι μια δράση στην οποία παίρνουμε μέρος σε συνεργασία με την UEFA, ωστόσο κάνουμε και από μόνοι μας κάποια πράγματα. Εξακολουθούμε, εφόσον μας το επιτρέπει και η ηλικία μας και η κατάστασή μας, να συμμετέχουμε σε διάφορες δράσεις, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά» ανέφερε για τον ενεργό ρόλο που έχει η Εθνική του 2004 αυτές τις μέρες.

Όσον αφορά το σπουδαίο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μας είπε: «Το γεγονός είναι πάρα πολύ μεγάλο, είναι ο πρώτος τίτλος που κρίνεται αυτή τη σεζόν. Οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης την περυσινή περίοδο, παίζουν για ένα τρόπαιο. Είναι καλό να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στην Ελλάδα, γιατί αναβαθμίζεται το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά και γιατί ο κόσμος και η Ευρώπη γνωρίζουν το ποδόσφαιρο της χώρας και την κουλτούρα μας. Παρά τα στραβά που έχουμε και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ, πάντα όταν γίνονται τέτοια γεγονότα, το ξέρουμε ότι διοργανώνουμε ασφαλείς αγώνες. Το θέμα είναι αυτό να το μεταφέρουμε και στα παιχνίδια του δικού μας πρωταθλήματος, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο στα γήπεδα».

Κλείνοντας, ως ειδικός λόγω θέσης, σχολίασε και τα χαρακτηριστικά των βασικών τερματοφυλάκων των δύο ομάδων του τελικού: «Είναι δύο πάρα πολύ καλοί τερματοφύλακες και διαφορετικοί μεταξύ τους. Αναγκαστικά λόγω διαφορετικής κουλτούρας ομάδας και διαφορετικής φιλοσοφίας είναι πολύ σημαντικοί. Ο Έντερσον για την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια, ένα πράγμα που σίγουρα η Σίτι το θέλει, αλλά και ο Μπόνο που είναι αρκετά καλός κάτω από την εστία».//

Επιμέλεια: Νίκος Μπιντέλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ