Αρνήθηκε το περιβραχιόνιο ο αρχηγός της Φέγενορντ

 

Ο Ορκούν Κοκτσού, πριν από το παιχνίδι με την Άλκμααρ, ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας πως δεν προτίθεται να φορέσει το “ουράνιο τόξο” για θρησκευτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο.

Η Φέγενορτ ανακοίνωσε στο Twitter πως ο αρχηγός της ομάδας δε δέχθηκε να φορέσει το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς η θρησκεία του δεν το επιτρέπει, ωστόσο σε δήλωση του τόνισε πως σέβεται όλους τους ανθρώπους. Το περιβραχιόνιο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση φόρεσε ο κεντρικός αμυντικός, Γκέρνοτ Τράουνερ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κοκτσού:

«Αποφάσισα να μη φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ουράνιου τόξου αυτόν το γύρο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να τονίσω ότι τους σέβομαι όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή προτίμησης. Πιστεύω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει ή νιώθει. Κατανοώ πλήρως τη σημασία αυτής της δράσης, αλλά λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων, δεν αισθάνομαι το κατάλληλο άτομο για να την υποστηρίξω. Γι’ αυτό δεν νιώθω άνετα φορώντας αυτό το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι είναι απογοητευμένοι με αυτό. Δεν είναι απολύτως αυτή η πρόθεσή μου, αν και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην καταφέρω αμέσως να αφαιρέσω αυτό το συναίσθημα με αυτά τα λόγια. Ελπίζω όμως ότι η επιλογή μου για θρησκευτικούς λόγους θα γίνει επίσης σεβαστή».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ