Προσωρινό… λουκέτο στο ΟΑΚΑ, λόγω προβλήματος στο στέγαστρο

 

Μεγάλο πρόβλημα προκύπτει στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, μιας και τόσο το Ολυμπιακό Στάδιο, όσο και το κλειστό ποδηλατοδρόμιο κλείνουν άμεσα, χάρη σε πρόβλημα στις μεταλλικές κατασκευές των στεγάστρων τους.

Το… λουκέτο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο δημιουργεί και άμεσο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλέον μένει χωρίς έδρα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Υπενθυμίζουμε πως το παιχνίδι έχει να δώσει δύο παιχνίδια, ένα με τη Μακάμπι Χάιφα και ένα με τη Ρεν, στην Ελλάδα το επόμενο δίμηνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ:

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ