Μπάγερν… 5 αστέρων στο Βερολίνο

Η Μπάγερν άφησε πίσω της τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στους "4" του Champions League και την κούραση από την υπερπροσπάθεια απέναντι στην Άρσεναλ και παρότι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον διέλυσε με 5-1 στο Βερολίνο την Ουνιόν, για την 30η αγωνιστική της Bundesliga.

Τέσσερις… στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να βρεθούν “αγκαλιά” με την παραμονή τους. Ήταν αυτοί που “καίγονταν” για τους βαθμούς, προκειμένου να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα, ωστόσο, όχι μόνο δεν πήραν τίποτα από την αναμέτρηση με τους Βαυαρούς, αντίθετα, διασύρθηκαν κι ελπίζουν, πια, σε… δώρο της Φράιμπουργκ στην αναμέτρηση της Κυριακής (21/04) με την Μάιντς.

Είχε πραγματικά μία τεράστια ευκαιρία η Ουνιόν στο σημερινό ματς για να κάνει “άλμα” παραμονής», μετά τις ήττες των Κολωνίας και Μπόχουμ, παρ΄ όλα αυτά οι “πρωτευουσιάνοι” την… κλώτσησαν και τώρα θα περιμένουν το αυριανό ματς στο Φράιμπουργκ για να μάθουν εάν θα διατηρηθούν στο +3 από την 16η θέση που κατέχει η Μάιντς (μπαράζ παραμονής) ή η διαφορά τους θα μειωθεί.

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 29′ με τον Γκορέτσκα και έκαναν αποφασιστικό βήμα για το τρίποντο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45’+1′) με τον Χάρι Κέιν. Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα 13 λεπτών σκόραρε άλλες τρεις φορές. Στο 53′ ο Τόμας Μίλερ έκανε το 3-0, για να έρθει ο Τελ στο 62′ και να κάνει το 4-0. Στο 66′ ο Μίλερ με δεύτερο προσωπικό γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, με το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 90+1′ από τον Βέρτεσεν που πέτυχε το γκολ της τιμής για την Ουνιόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19 Απριλίου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Άουγκσμπουργκ 3-1

Σάββατο 20 Απριλίου

Βόλφσμπουργκ – Μπόχουμ 1-0
Κολωνία – Ντάρμσταντ 0-2
Χάιντενχαϊμ – Λειψία 1-2
Χόφενχαϊμ – Μπορούσια Γκλάντμπαχ 4-3
Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 1-5

Κυριακή 21 Απριλίου

16:30 Βέρντερ Βρέμης – Στουτγκάρδη
18:30 Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν
20:30 Φράιμπουργκ – Μάιντς

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ