Πεναρόγια: «Είναι περίπλοκη η υπόθεση του Χένρι, εξετάζουμε τις επιλογές μας»

 

Ο προπονητή της Μπασκόνια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ σχετικά με έλεγχο ντόπινγκ και τόνισε πως οι Βάσκοι κοιτάζουν την αγορά για μια νέα προσθήκη. 

Μεγάλος “πονοκέφαλος” προέκυψε στην Μπασκόνια, καθώς η FIBA άνοιξε φάκελο σε βάρος του Πιέρια Χένρι για λόγους ντόπινγκ, κάτι που σημαίνει πως ο Αμερικανός γκαρντ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και οι Βάσκοι διέκοψαν έστω και προσωρινά τη συνεργασία τους με τον παίκτη.

Ο προπονητής των Βάσκων, Χοάν Πεναρόγια μίλησε για το θέμα αυτό και τόνισε πως είναι περίπλοκη η υπόθεση του Χένρι, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα προχωρήσει στην αναζήτηση νέου παίκτη.//

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοάν Πεναρόγια:

«Τι θέλετε να σας πω; Είναι μια περίπλοκη, πολύ περίπλοκη υπόθεση. Έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες και πολλά σχόλια, αλλά είναι μια πρωτοφανής κατάσταση. Παρόλο που πολλοί από εσάς πιστεύουν το αντίθετο, η ανακοίνωση της ομάδας είναι ξεκάθαρη και τα πράγματα έχουν έτσι. Πρέπει να δείξουμε την υποστήριξή μας στον παίκτη και τον άνθρωπο, γιατί αν είναι μια δυσάρεστη υπόθεση για την ομάδα, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και για αυτό το παιδί.

Χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παίκτη, βλέπετε τα στατιστικά του, αλλά πέρα από αυτά είναι όλα όσα κάνει ή έκανε ο Χένρι για την ομάδα, για τη χημεία της, η αμυντική του ενέργεια. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η ομάδα είναι ενήμερη για την κατάσταση εδώ και μερικές ημέρες. Δεν ήταν άνετο να είμαστε έτσι 10-12 ημέρες τώρα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση.

Δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να υπολογίζουμε στον Χένρι, αλλά μου φαίνεται πως η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει μερικές εβδομάδες. Μακάρι να είναι τόσο, αλλά φαίνεται πως θα κρατήσει περισσότερο. Η ομάδα εξετάζει την αγορά για να βρει κάποια λύση που θα μας βοηθήσει, αλλά ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν αρκετές ομάδες στο υψηλό επίπεδο που ψάχνουν παίκτη σε αυτή τη θέση και δεν τον έχουν βρει. Συνεχίζουμε ως έχει, προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ