Ο Πέσιτς δεν θα καλέσει νατουραλιζέ παίκτη στην Εθνική Σερβίας

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των “πλάβι” σε δηλώσεις που παραχώρησε, ξεκαθάρισε πως θα δεν κληθεί στην ομάδα κάποιος νατουραλιζέ παίκτης.

Μπορεί η Εθνική Σερβίας να έχει να διαχειριστεί τις σημαντικές απουσίες των Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς και Νίκολα Κάλινιτς, όμως ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, πως παρά την ανάγκη των “πλάβι” για παίκτες, δεν θα κληθεί κάποιος νατουραλιζέ όπως με τις υπόλοιπες χώρες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς:

«Προς το παρόν, δεν βρισκόμαστε σε θέση να χρειαζόμαστε ξένους παίκτες στην ομάδα, καθώς κατέχουν παραδοσιακά συγκεκριμένες θέσεις. Ωστόσο, πιστεύω ότι κάποια μέρα μπορεί να συμβεί στην Εθνική Σερβίας να συμπεριληφθούν ξένοι, αλλά σίγουρα όχι κατά τη θητεία μου ως προπονητής.

Δεν έχω πρόβλημα με έναν ξένο στην εθνική ομάδα, αν πληροί κάποια κριτήρια και προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλές χώρες στην περιοχή μας έχουν ήδη ξένους ως μέλη των εθνικών τους ομάδων, με ορισμένες μάλιστα να έχουν ανταλλάξει πέντε ή έξι παίκτες. Ακόμη και μερικές από τις καλύτερες ομάδες, όπως η Ισπανία, έχουν ξένους. Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά ο ξένος που χρειαζόμαστε δεν έχει εμφανιστεί ακόμα».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ