Ίρβινγκ: «Ζητώ συγγνώμη και αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου»

 

Ο Αμερικανός γκαρντ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να απολογηθεί και να αναλάβει το μερίδιο των ποινών, που του αναλογούν, μετά την αντισημιτική του δημοσίευση.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ απολογήθηκε και τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, μετά την αντισημιτική δημοσίευση, που οδήγησε και σε παρέμβαση του FBI, με σκοπό να καταστεί σε κατάσταση συναγερμού η εβραϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Ο Αμερικανός γκαρντ, με δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε συγγνώμη, πράγμα που δεν είχε πράξει νωρίτερα, όταν του το ζήτησαν οι Μπρούκλιν Νετς, αναφέροντας:

«Ενώ έκανα έρευνα για το YHWH (εβραϊκό θεώνυμο), δημοσίευσα ένα ντοκιμαντέρ που περιείχε ορισμένες αντισημιτικές δηλώσεις, ψευδείς αφηγήσεις και γλώσσα που ήταν αναληθή και προσβλητική για την εβραϊκή φυλή και θρησκεία, και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Είμαι ευγνώμων που έχω μια μεγάλη πλατφόρμα για να μοιράζομαι γνώσεις και θέλω να προχωρήσω μπροστά κάνοντας έναν ανοιχτό διάλογο για να μάθω περισσότερα και να αναπτυχθώ από αυτό.

Προς όλες τις εβραϊκές οικογένειες και κοινότητες που πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από τα όσα είπα, λυπάμαι που σας προκάλεσα πόνο και ζητώ συγγνώμη. Αρχικά αντέδρασα με συναίσθημα για όσους άδικα με χαρακτήρισαν ως αντισημίτη, αντί να επικεντρωθώ στη θεραπευτική διαδικασία των Εβραίων αδελφών μου που πληγώθηκαν από τα γεμάτα μίσος σχόλια που έγιναν στο ντοκιμαντέρ.

Θέλω να διευκρινίσω οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με την θέση μου στον αγώνα κατά του Αντισημιτισμού ζητώντας συγγνώμη για τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ, χωρίς context και χωρίς μια ξεκάθαρη εξήγηση για το με ποια σημεία συμφωνώ ή διαφωνώ. Δεν είχα καμία πρόθεση να δείξω ασέβεια σε οποιαδήποτε εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος. Μαθαίνω από αυτό το ατυχές γεγονός και ελπίζω να βρούμε κατανόηση μεταξύ μας.

Δεν είμαι διαφορετικός από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ψάχνω να βρω την αλήθεια και τη γνώση και γνωρίζω ποιος είμαι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hélà (@kyrieirving)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ