Απίστευτα πράγματα στη Νέα Υόρκη λόγω Ίρβινγκ | Οι Νετς τον έθεσαν εκτός ομάδας

 

Ο γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς, δημοσίευσε στο twitter μία ταινία, που προωθεί αντισημιτικά μηνύματα, με το FBI να ζητάει από την εβραϊκή κοινότητα να μπει σε κατάσταση συναγερμού.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ προκάλεσε για μία ακόμη φορά. Ο Αμερικανός γκαρντ προώθησε, μέσω twitter, μία ταινία του 2018, με τίτλο “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America”, που βασίζεται σε βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015. Η εν λόγω ταινία προωθεί αντισημιτικά μηνύματα, καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων, πως ο εβραϊκός λαός λάτρευε τον Σατανά και ήταν υπεύθυνος για την σκλαβιά του αφρικανικού λαού.

Στην αρχή ο ιδιοκτήτης των Μπρούκλιν Νετς, Τζο Τσάι, διαχώρισε τη θέση του, γράφοντας σε δική του ανάρτηση:

«Είμαι απογοητευμένος που ο Κάιρι φαίνεται να υποστηρίζει μία ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο γεμάτο αντισημιτικά σχόλια. Θέλω να καθίσω μαζί του και να σιγουρευτώ ότι καταλαβαίνει, ότι αυτό μας βλάπτει όλους και ως άνθρωπος της πίστης είναι λάθος να προωθεί μίσος με βάση την φυλή, εθνικότητα και πίστη. Αυτό είναι πιο μεγάλο από το μπάσκετ».

Η κατάσταση όμως ξέφυγε πραγματικά λίγο αργότερα, όταν το FBI ζήτησε από την εβραϊκή κοινότητα να μπει σε κατάσταση συναγερμού, γιατί υπήρχαν αξιόπιστες πληροφορίες για ευρεία απειλή. Μάλιστα τόνισαν, πως ήδη λάμβαναν μέτρα για την προστασία των Εβραίων της Νέας Υόρκης. Άμεσα τοποθετήθηκε και ο Τζος Γκοτχάιμερ, ο σύμβουλος δημόσιας πολιτικής που υπηρετεί ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ, για την πέμπτη περιφέρεια του Κογκρέσου του Νιου Τζέρσεϊ.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Είμαι βαθύτατα ανήσυχος και εξοργισμένος για τη σημερινή προειδοποίηση του FBI. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μετά από τα αντισημιτικά σχόλια πολλών ετών από δημόσια πρόσωπα, όπως ο Κάνιε Γουέστ κι ο Κάιρι Ίρβινγκ, μεταξύ άλλων.

Είμαι σε επαφή με τις αρχές, με τον Κυβερνήτη και με την εβραϊκή κοινότητα. Θέλω να ζητήσω απ’ όλους να είναι προσεκτικοί και να νοιάζονται ο ένας για τον άλλο».

Το τελευταίο επεισόδιο, στο μέχρι τώρα σίριαλ, το έδωσαν οι Μπρούκλιν Νετς, καθώς μετά και την παρέμβαση του FBI και την άρνηση του Αμερικανού γκαρντ να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί ότι δεν εκφράζει αντισημιτικές απόψεις, έθεσαν εκτός ομάδας τον Κάιρι Ίρβινγκ, μέχρι να μορφωθεί και να απολογηθεί ειλικρινώς για τα σχόλιά του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών κάναμε πολλές προσπάθειες για να συνεργαστούμε με τον Κάιρι Ίρβινγκ και να τον βοηθήσουμε να καταλάβει πόσο μεγάλη ζημιά έκανε και σε πόσο κίνδυνο εξέθεσε ανθρώπους με τις λέξεις και με τις πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από μία ταινία που περιέχει βαθιά, ενοχλητικά, αντισημιτικά μηνύματα μίσους. Πιστεύαμε ότι το να πάρουμε το μονοπάτι της μόρφωσης σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις κατάσταση ήταν η σωστή επιλογή, πιστεύαμε ότι κάναμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους.

Απογοητευθήκαμε σήμερα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία σε μία media session, αλλά αρνήθηκε να πει ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις και να παραδεχθεί το συγκεκριμένο υλικό μίσους που περιέχει η ταινία. Δεν είναι η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία, όμως απέτυχε ξανά να το ξεκαθαρίσει.

Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι βαθύτατα ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς. Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δεν θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων».

Η ανακοίνωση των Μπρούκλιν Νετς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ