Γιασσάρης: «Η Θεσσαλία ξαναβρίσκει τα “πατήματά” της»

Ο περιφερειακός προπονητής παίδων-εφήβων της ΕΣΚΑΘ, Γρηγόρης Γιασσάρης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει».

Ο Λαρισαίος προπονητής μίλησε για την πρόοδο του θεσσαλικού μπάσκετ, όσο και τις “πληγές” που άφησαν πίσω τους οι πλυμμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γρηγόρης Γιασάρης:

Για το αν έχει «γυρίσει σελίδα» η Θεσσαλία μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε: «Σίγουρα η Θεσσαλία πέρασε ένα μεγάλο τραύμα, ειδικά ο πρώτος μήνας ο Σεπτέμβρης ήταν πολύ δύσκολος για όλους να καταλάβουν το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει. Πιστεύω, όμως, ότι με πολλή προσπάθεια και σε αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι άνθρωποι της ΕΣΚΑΘ, οι άνθρωποι των ομάδων και κυρίως τα παιδιά με την θέλησή τους για το άθλημα προσπαθούν σιγά-σιγά να κλείσουν τις “πληγές””αυτές και να φέρουν ξανά το μπάσκετ στην καθημερινότητά τους. Πιστεύω ότι βρίσκει σιγά-σιγά η Θεσσαλία τα πατήματά της».

Για την προσπάθεια που γίνεται: «Εγώ μαζί με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο που είμαστε μαζί στο αναπτυξιακό της ΕΣΚΑΘ προσπαθήσαμε να σταθούμε απ’ την πρώτη στιγμή στις ομάδες. Προσπαθούμε να καταγράψουμε τα παιδιά, να τα ενημερώσουμε, να είμαστε κοντά τους σε τυχόν απορίες και προβλήματα, ώστε να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε να μείνουν στον χώρο του μπάσκετ».

Για την κατάσταση και την «πρώτη ύλη» στην περιοχή: «Η καταγραφή αυτήν τη στιγμή έχει κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που είναι σε κάποιο επίπεδο που μπορούμε να πούμε ότι είναι αξιόλογο. Εγώ πιστεύω ότι μέσα από την σωστή δουλειά μπορούν να γίνουν πράγματα. Πρέπει τα παιδιά μέσω των προπονητών, των παραγόντων, των οικογενειών να καταλάβουν ότι όλα στη ζωή και ειδικά στο μπάσκετ θα αποκτηθούν μέσα από τη συνέπεια και τη συνέχεια στη δουλειά που θα κάνουν στο γήπεδο. Σίγουρα υπάρχουν κάποια παιδιά αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύουν κάθε μέρα».

Για την αναβίωση των διενωσιακών πρωταθλημάτων: «Τα παιδιά πρέπει να βγουν από τη μικρή κοινωνία της Θεσσαλίας ή της κάθε περιφερειακής ενότητας, να δουν τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ηλικία τους σε άλλες Ενώσεις. Να δουν πώς μπορούν μέσα από αυτά τα παιχνίδια να βελτιωθούν και να εξελιχθούν. Το κυριότερο να μπει μέσα τους το μικρόβιο της ευγενής άμιλλας, να κάνουν νέες σχέσεις με άλλα παιδιά από Ενώσεις που μπορεί να βρεθούν σε άλλα κλιμάκια, σε ομάδες και να έχουν αναπτύξει την αγάπη για το άθλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ