Η αυλαία των προκριματικών… πέφτει στη Ρίγα

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λετονίας, όπου σε λίγες ώρες (27/2, 19:30) θα δώσει τον τελευταίο της αγώνα για τον πρώτο όμιλο του τρίτου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντομπάσκετ εδώ και μήνες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει την ευκαιρία να κλείσει τα “παράθυρα” με 2/2 νίκες. Οι πρωτοπόροι του ομίλου Λετονοί είναι επίσης αδιάφοροι, με τις δύο θέσεις της κορυφής του ομίλου να έχουν… κλειδώσει. Επομένως, διακύβευμα δεν υπάρχει, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να επηρεάσει τα “FIBA Rankings” άρα και τα γκρουπ δυναμικότητας που θα δημιουργηθούν στην κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στον, MVP του προηγούμενου αγώνα κόντρα στη Σερβία, Νίκο Ρογκαβόπουλο, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο. Παράλληλα, εκτός αποστολής έμειναν οι Γιάννης Κουζέλογλου, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Όμηρος Νετζήπογλου. Τέλος, ο Λευτέρης Μαντζούκας επέστρεψε στο ρόστερ, μετά την αποχώρησή του την Τετάρτη (22/2) για να βοηθήσει τον… μισό Παναθηναϊκό απέναντι στην Ολίμπια Μιλάνο.

Η αποστολή της Εθνικής για τον αγώνα: Κώστας Γόντικας, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Λευτέρης Μαντζούκας, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραϊτης, Τζορτζ Πάπας, Γιώργος Τανούλης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Μανώλης Χατζηδάκης, Νίκος Χουγκάζ.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ