Χρηματική ποινή 1900 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Πρόστιμο δέχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για τα όσα συνέβησαν στον πέμπτο τελικό της Basket League με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει 900 ευρώ για υβριστικά συνθήματα των οπαδών του, αλλά και 1000 ευρώ για τα καπνογόνα που άναψαν στις κερκίδες μετά τη λήξη του αγώνα.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε για την πράξη της μη διατήρησης ελεύθερων των κλιμάκων ασφαλείας του γηπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

  1. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ): α) χρηματικό πρόστιμο εννιακοσίων (900,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων και β) χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν εντός του γηπέδου αλλά εκτός του αγωνιστικού χώρου (χρήση καπνογόνων) αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-6-2024.
  2. Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για την πράξη της μη διατήρησης ελεύθερων των κλιμάκων ασφαλείας του γηπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια του ιδίου αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ