Σάινθ: «Όλο το τριήμερο δεν είχα κάνει καλό χρόνοι, δεν ξέρω πως πήρα την 2η θέση»

Ο Ισπανός είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίδοση της Ferrari, αφού και τα δύο μονοθέσια της ιταλικής ομάδας θα εκκινήσουν από την πρώτη σειρά εκκίνησης, κάνοντας το 1-2. Ωστόσο, ο 29χρονος πιλότος είναι… ξαφνιασμένος.

Ο Κάρλος Σάινθ δεν περίμενε η ομάδα του να τα πάει τόσο καλά, πόσο μάλλον δε να κερδίσει την pole με τον Σαρλ Λεκλέρ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν έχει ιδέα από που κέρδισαν μισό δέκατο του δευτερολέπτου. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως ο ρυθμός στους στις κατατακτήριες δοκιμές δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του αγώνα και πως πρέπει να εκμεταλλευτούν την πρόσφυση, μιας και που με εκείνη κατάφεραν να είναι τόσο γρήγοροι στο Qualifying, φορώντας όμως φρέσκα σετ ελαστικών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν πολύ παράξενες κατατακτήριες δοκιμές. Ειλικρινά όλο το τριήμερο δεν είχα κάνει έναν καλό χρόνο. Η πρώτη φορά που το κατάφερα ήταν στο Q3. Ξαφνικά ήμουν πρώτος και μετά ο Σαρλ με πέρασε για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται στον ένα γύρο να βρίσκουμε μισό δευτερόλεπτο και να το χάνουμε στον επόμενο. Είναι πολύ δύσκολο με τα ελαστικά. Η αίσθηση με το μονοθέσιο είναι περίεργη σε αυτή την πίστα. Καταφέραμε όμως να κάνουμε τον καλό γύρο όταν έπρεπε και αυτό μας φέρνει σε καλή θέση ενόψει του αγώνα.

Δεν είμαστε το ίδιο γρήγοροι σε ρυθμό αγώνα. Το μονοθέσιό μας εκμεταλλεύεται καλύτερα την πρόσφυση που προσφέρουν τα φρέσκα ελαστικά. Θα δούμε πώς θα κρατήσουμε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά και πώς θα κρατήσουμε τις Red Bull πίσω μας. Το να έχουμε δύο μονοθέσια στην πρώτη σειρά είναι ένα πλεονέκτημα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ