Ποιος ήταν ο rookie που ξεκίνησε από την πρώτη σειρά της F1 μετά το 2017

 

Ο Όσκαρ Πιάστρι έχει σπάσει τα… μπαρόμετρα στο γκαράζ της McLaren και έγραψε το όνομά του σε μία κατάταξη, η οποία είχε μείνει ανέγγιχτη από το 2017.

Ο Αυστραλός οδηγός της βρετανικής ομάδας οδηγεί για πρώτη φορά φέτος σε ρυθμούς Formula 1, όντας μέλος του νεανικού διδύμου που έχει δημιουργήσει η McLaren.

Ωστόσο, στο ιαπωνικό Grand Prix κατάφερε να “αρπάξει” την δεύτερη θέση εκκίνησης για τον κυριακάτικο αγώνα και είναι ο πρώτος rookie μετά το 2017 που καταφέρνει να “τοποθετήσει” τοπ μονοθέσιό του στην πρώτη σειρά του grid. Την τελευταία φορά που σημειώθηκε κάτι τέτοιο, έγινε δια… χειρός Λανς Στρολ, στην Μόντσα. Μάλιστα, ο Πιάστρι είναι ο πέμπτος Αυστραλός που έχει προκριθεί να εκκινήσει από τις πρώτες δύο θέσεις και ο 157ος οδηγός συνολικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

FAN FACT: Είναι η φορά που ο 22χρονος πιλότος “κλέβει” θέση από τον Λάντο Νόρις, τερματίζοντας από πάνω του επί της ουσίας. Ο Βρετανός πιλότος βρίσκεται στην McLaren από τo 2019, μπαίνοντας για πρώτη του φορά στο μονοθέσιό της, ως βασικός οδηγός, όντας μόλις 19 ετών.//ΓΚ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ