Η McLaren δηλώνει έτοιμη για τη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης

Ο Λάντο Νόρις αποκάλυψε πως πιστεύει ότι η McLaren έχει το πλεονέκτημα έναντι της Aston Martin στη μάχη για την τέταρτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών, ενώ ο Άντρεα Στέλα λέει ότι η ομάδα του θα πιέσει 100% μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Νόρις τερμάτισε δεύτερος στην Ιαπωνία μπροστά από τον συμπαίκτη του Όσκαρ Πιάστρι, που τερμάτισε στην τρίτη θέση, κλείνοντας έτσι τη διαφορά στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με 49 βαθμούς διαφορά.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Νόρις ενημερώθηκε για τη διαφορά της ομάδας του με την Aston Martin και ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η McLaren μπορεί να τους νικήσει. Εκείνος απάντησε, «Ναι. Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο κοντά. Αλλά ναι, αν είναι 49, τότε σίγουρα ναι. Κάνουμε καλή πρόοδο και μέρες όπως η σημερινή αποδεικνύουν ακριβώς αυτό, παρόλο που ξέρω ότι θα γίνουν, ίσως, σκληρότεροι αγώνες κατά καιρούς και ίσως όχι τόσο απλοί όσο σήμερα. Αλλά η πρόοδος που κάναμε αυτή τη σεζόν ήταν αρκετά απίστευτη στα μάτια μου και από το σημείο που ήμασταν 18 ή 19 δευτερόλεπτα πίσω από το προβάδισμα είναι, νομίζω, απόδειξη ακριβώς αυτού. Έτσι, είμαι περήφανος για όλους και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε».

Ο Διευθυντής της ομάδας Άντρεα Στέλα, ο οποίος μίλησε στο podcast της F1 Nation μετά τον αγώνα, ενημερώθηκε επίσης για το κενό από την Aston Martin και ρωτήθηκε εάν αυτό το κενό θα μπορούσε να αναθεωρηθεί.

«Όπως λέω συνέχεια, η φιλοσοφία μας είναι ότι τα αποτελέσματα φροντίζουν τον εαυτό τους. Πρέπει απλώς να κάνουμε αυτό που είναι σωστό. Τι είναι σωστό βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα. Ξέρω ότι όλοι στη McLaren, δεν θα χρειαστούν να πω ότι πρέπει να πάμε να πιάσουμε την Aston, θα πουν ότι πιέζουμε ήδη 100%. Και στην πραγματικότητα, δεν θέλω να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να συντομεύσουμε. Ας διατηρήσουμε την αυστηρότητα, ας διατηρήσουμε τη μεθοδική προσέγγιση που είχαμε μέχρι τώρα και θα δούμε στο τέλος πού βρισκόμαστε», δηλωσε ο Στέλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLarenΖακ Μπράουν, ήταν επίσης πεπεισμένος ότι η ομάδα είναι σε θέση να κυνηγήσει την Aston Martin, λέγοντας στο Sky Sports F1«Είναι σίγουρα εφικτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε κάθε Σαββατοκύριακο. Πρέπει να κυνηγήσουμε τον Φερνάντο, κάτι που δεν είναι ποτέ εύκολο. Δεν μπορείς ποτέ να τον αποκλείσεις. Πρέπει να κάνουμε μερικούς μεγάλους αγώνες πόντων όπως κάναμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη. Είναι μαθηματικά δυνατό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε».//ΦΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ