Ενώπιον της FIA για τα… γαλλικά τους οι Βασέρ και Βολφ

Οι δύο επικεφαλής των Mercedes και Ferrari, αντίστοιχα, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στους αγωνοδίκες για το ανάρμοστο λεξιλόγιο προ χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια του Grand Prix στο Λας Βέγκας.

Ο Τότο Βολφ και ο Φρεντ Βασέρ μίλησαν… γαλλικά στο τρίτο GP της Αμερικής, με αποτέλεσμα να πάνε κόντρα στο άρθρο 12.2.1.f του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα της FIA. Έτσι, έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις στους αρμόδιους, για τον λόγο που αντέδρασαν έτσι.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ferrari εξοργίστηκε από την αποκόλληση του καπακιού στο FP1, το οποίο προκάλεσε ζημιές στο μονοθέσιο του Κάρλος Σάινθ. Για αυτό, ο Γάλλος ανέφερε το εξής: «Αυτό το συμβάν θα μας κοστίσει μία περιουσία. Γ@μ#θ!κε η διαδικασία για τον Κάρλος».

Όσον αφορά τον Αυστριακό της Mercedes, ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο για το εν λόγω συμβάν των πρώτων ελεύθερων δοκιμών και απάντησε φανερά εκνευρισμένος: «Έκανες εσύ την ερώτηση; Είναι γελοίο αυτό που λες. Είμαστε ακόμη στο FP1, πώς τολμάς να μιλάς τόσο άσχημα για ένα Grand Prix που θέτει νέα στάνταρ σε όλους τους τομείς; Μιλάς τώρα για έναν γ@μ#μ*νο καπάκι απορροής, κάτι που έχει ξανασυμβεί. Δεν είναι τίποτα αυτό, είμαστε στο FP1».

Οι δύο υψηλόβαθμοι των ομάδων της Formula 1 δικαιολογήθηκαν, με τον πρώτο να επικαλείται τον εκνευρισμό για την καταστροφή στο αυτοκίνητο της ομάδας του από αίτια κατασκευής της πίστα. Ο δεύτερος έχει “καθαρό ποινικό μητρώο”, αφού δε συνηθίζει να μιλάει έτσι.//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ