Χόρνερ: «Έχουμε αντιπαλότητα εντός πίστα με την Mercedes, αλλά όχι εκτός με τον Τότο και την Σούζι»

 

Ο επικεφαλής της Red Bull αναφέρθηκε στην υπόθεση “Βολφ”, με την ομάδα του να εκδίδει ανακοίνωση πως δεν ήταν εκείνη η οποία έκανε την καταγγελία για την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα, ο ίδιος ο Βρετανός μηχανικός ανέφερε πως δεν έχει τίποτα με τον ομώνυμό του στην γερμανική ομάδα εκτός πίστας.

Η υπόθεση με τις κατηγορίες περί σύγκρουσης συμφερόντων για την διανομή πληροφοριών ανάμεσα στο ζευγάρι Τότο και Σούζι Βολφ έχουν φτάσει σε… άλλο επίπεδο. Ωστόσο, οι έρευνες σταμάτησαν μέσα σε 48 ώρες, αφού η FIA βεβαιώθηκε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι εν λόγω ενέργειες αναζήτησης στοιχείων όμως, ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες άλλων ομάδων της Formula 1.

Έτσι, η Red Bull δεν πήρε απλά θέση, αλλά ο επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, παραχώρησε δηλώσεις μιλώντας επί προσωπικού για την Mercedes και τον Team Principal της, Τότο Βολφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν έχουμε κάνει κάποια επίσημη διαμαρτυρία ούτε έχουμε ζητήσει κάτι από τη FIA ή τη FOM. Είναι κάτι που αφορά στη FIA, έχουν ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία αλλά όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Red Bull. Έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα με τη Mercedes εντός πίστας αλλά δεν έχουμε κάνει καμία διαμαρτυρία, ούτε για τη Σούζι, ούτε για τον Τότο, ούτε για τη Mercedes. Στην πραγματικότητα, η Red Bull είναι η ομάδα η οποία έχει εμπλακεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη με το F1 Academy απ’ όταν θεσπίστηκε, σε βαθμό που οι δύο ομάδες που ανήκουν στη Red Bull, θα έχουν τρία μονοθέσια στο grid το 2024. Δουλεύουμε λοιπόν στενά με τη Σούζι, η οποία κάνει σπουδαία δουλειά με το F1 Academy. Έτσι εμείς, όπως και άλλοι, ξαφνιαστήκαμε από την ανακοίνωση της FIA, η οποία ούτε προκλήθηκε ούτε ζητήθηκε από τη Red Bull».

Εντούτοις, οι υπόλοιπες ομάδες εξέδωσαν και εκείνες ανακοίνωση πως δεν προέβησαν σε καταγγελία για τον Αυστριακό μηχανικό, γεννώντας έτσι μεγάλα ερωτήματα για το ποιος δημιούργησε την επίμαχη κατάσταση, η οποία απείλησε το ζεύγος Βολφ.

Η ανακοίνωση της Red Bull:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν έχουμε κάνει καμία διαμαρτυρία στην FIA σχετικά με τον ισχυρισμό πως πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα που διαβιβάζονται μεταξύ ενός Επικεφαλής Ομάδας της F1 και ενός μέλους της FOM.
Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την F1 Academy και τη διευθύνουσα σύμβουλό της, μέσω της δέσμευσής μας να υποστηρίξουμε μία συμμετέχουσα οδηγό με τα χρώματά μας από την επόμενη σεζόν».//ΓΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ