Το χρονικό του ζεύγους Βολφ

 

Ο επικεφαλής της Mercedes και η διευθύνων σύμβουλος της F1 Academy ερευνήθηκαν για υπόθεση… σκανδάλου, της οποίας η έρευνα σταμάτησε σχετικά σύντομα!

Οι Τότο και Σούζι Βολφ βρέθηκαν στο προσκήνιο της Formula 1, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν. Ο λόγος; Λέγεται πως το ζευγάρι μοιράζεται πληροφορίες από τους ρόλους του, τις οποίες δεν θα έπρεπε να έλεγε ο ένας στον άλλον, με αποτέλεσμα τον φόβο για σύγκρουση συμφερόντων.

Σύμφωνα με το “Motorsport.com”, άλλοι επικεφαλής ομάδων της Formula 1 κατήγγειλαν πως ο Τότο Βολφ ενεργεί με τρόπο που αποδεικνύει πως έχει πληροφορίες, στις οποίες δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Αυτό προήλθε από ένα σχόλιο που έκανε ο Αυστριακός, σε συγκέντρωση με τους υπόλοιπους Team Principal. Μάλιστα, η κουβέντα που είπε ο επικεφαλής της Mercedes είχε να κάνει με περιεχόμενο που είναι γνωστό μόνο σε μέλη της FOM (Formula One Managment).

Μέσα σε 48 ώρες όμως, η FIA απέσυρε τις δράσεις έρευνας για την εν λόγω υπόθεση. Αυτό προήλθε από την επιβεβαίωση της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ότι θέματα σαν αυτά είναι ασφαλή και δεν έχουν διαρρεύσει σε άτομα τα οποία δεν πρέπει να έχουν τέτοιου είδους πληροφορίες.

Αναλυτικά οι ανακοίνωση της FIA:

«Μετά την επανεξέταση του Κώδικα Δεοντολογίας και της Πολιτικής της F1 για Σύγκρουση Συμφερόντων της FOM (Formula One Management) και την επιβεβαίωση ότι υπάρχουν μέτρα για τον περιορισμό πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων, η FIA είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το σύστημα συμμόρφωσης της FOM είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η FIA επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα όσον αφορά το ηθικό ή το πειθαρχικό κομμάτι στο οποίο να εμπλέκεται κάποιο άτομο. Ως ρυθμιστής της διαδικασίας, η FIA έχει το καθήκον να διατηρήσει την ακεραιότητα του παγκόσμιο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η FIA επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ακεραιότητα και δικαιοσύνη».//ΓΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ