Χάμιλτον: «Ανεπίτρεπτη η αντιμετώπιση της FIA στους Βολφ»

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής και νυν πιλότος της Mercedes μίλησε για τις κινήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατά του επικεφαλής της ομάδας του και της συζύγου του.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την… απλή “συγγνώμη” της FIA στον Τότο και στην Σούζι Βολφ. Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός βετεράνος πιλότος είναι απογοητευμένος από την κατηγορία προς το φιλικό του ζεύγος, αλλά και την έναρξη έρευνας, σε μία υπόθεση που άνοιξε χωρίς στοιχεία.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

«Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα. Είναι μία αρκετά απογοητευτική εβδομάδα ειλικρινά. Είδα το κυβερνών σώμα του σπορ μας να αμφιβάλλει για την αξιοπρέπεια της Σούζι Βολφ, μια από τις πιο τρομερές ηγέτιδες που είχαμε ποτέ στο σπορ μας, δίχως αποδεικτικά στοιχεία. Στο τέλος είπαν μια απλή συγγνώμη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Έχουμε πολλούς φοβερούς ανθρώπους που κάνουν τρομερή δουλειά στο σπορ μας. Υπάρχει μια συνεχής μάχη κατά της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας στο σπορ μας. Φαίνεται πως υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στην ηγεσία της FIA που σε κάθε μας προσπάθεια να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, προσπαθούν να μας τραβήξουν πίσω. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Είναι ένας τρομερός ηγέτης. Τον γνωρίζω από τότε που ήρθαμε μαζί στη Mercedes το 2013. Το ταξίδι μας όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ ενδιαφέρον. Μεγαλώσαμε μαζί με την ομάδα και δεν έχει χάσει ίχνος της ανταγωνιστικότητάς του. Συνεχίζει να μας δίνει κίνητρο. Εχθές είχαμε μια ομιλία με όλους τους ανθρώπους στο εργοστάσιο. Ξέρει να δείχνει κατανόηση, έχει πάρει πολλά μαθήματα στη ζωή του. Είμαι πολύ περήφανος με την πρόοδο που έχει κάνει ως άνθρωπος».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ