Πήρε το… θρίλερ με τον Κόλαρ ο Τσιτσιπάς

Ματς γκραν γκινιόλ για τον Στέφανο στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός όπου μετά από τέσσερις ώρες κατέβαλλε την αντίσταση του Τσέχου και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ (6-3, 7-6, 6-7, 6-7, 7-6).

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Ιταλό Μουζέτι, ο Στέφανος μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν είχε διαθέσεις για να μπει σε… περιπέτειες. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο σερβίς του Κόλαρ στο πρώτο κιόλας σετ, παίρνοντας προβάδισμα τριών γκέιμς (4-1, 5-2) το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος όπου πήρε και τη νίκη με 6-3 και έκανε το 1-0.

Δεν είχε όμως την ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο σετ καθώς ο Τσέχος αντίπαλος του έβγαλε αντίδραση, πήρε τα ηνία με 1-4 γκέιμς, αλλά ο Τσιτσιπάς με νέο μπρέικ και κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του έφερε την ισορροπία (4-4). Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και το σετ έγινε… θρίλερ καθώς οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ όπου βγήκε νικητής ο Στέφανος μετά από πολύ μεγάλη μάχη κερδίζοντας με 7-6.

Παρά το μομέντουμ της ψυχολογίας που ήταν με το μέρος του μετά τα δύο πρώτα κερδισμένα σετ ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο τρίτο καθώς ο Κόλαρ πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση. Το ματς κύλησε με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στα γκέιμς και να έχουν απόλυτη ισορροπία (6-6) όπου το σετ οδηγήθηκε και αυτό στο τάι μπρέικ. Οι λάθος επιλογές του Στέφανου στο καθοριστικό σημείο έδωσαν τη νίκη στον Τσέχο που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και πήρε το σετ με 6-7 μένοντας στο παιχνίδι.

Με την ίδια ένταση που τελείωσαν τα δύο προηγούμενα σετ ξεκίνησε και το τέταρτο με τους δύο τενίστες να εναλλάσσονται στα γκέιμς και τελικά τον Κόλαρ να παίρνει το προβάδισμα (1-0) και να διατηρεί τη βραχεία κεφαλή καθώς τόσο ο Τσέχος όσο και ο Τσιτσιπάς κρατούσαν το σερβίς τους (6-6). Και το σετ αυτό πήγε στο τάι μπρέικ όπου ο Κόλαρ επέβαλλε τον ρυθμό του προηγήθηκε με 6-2 αλλά ο Στέφανος ήταν εκεί για να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να προηγηθεί με 6-7 και να πάρει τελικά το σετ με 6-8 και να κάνει το 1-3 που του έδωσε τη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ