Πέταξε για τα ημιτελικά!

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έπειτα από την νίκη με 13-5 επί της Κροατίας. Αντίπαλος της ”γαλανόλευκης” στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα είναι η Εθνική Ισπανίας.

Η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία και κυριαρχώντας μετά το 2ο οκτάλεπτο, δεν άφησε περιθώρια στις Κροάτισσες.

Η Εθνική ομάδα νεανίδων είναι αήττητη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17, που διεξάγεται στην Μανίσα της Τουρκίας. Πλέον, από τη στιγμή που έχει καταφέρει να μπει στην ζώνη των μεταλλίων, σκοπεύει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και γιατί όχι να γυρίσει με μία σημαντική διάκριση για την χώρα μας.

Η Νίκη Πατρίτσια Πιοβάν, τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάσας: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο την Κροατία. Το παιχνίδι αυτό θέλει συγκέντρωση και σοβαρότητα καθώς η Κροατία είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η νίκη, με στόχο την πρόκριση στην τετράδα». 

Η Αριάδνη Παντελία Καραμπέτσου, επεσήμανε από τη πλευρά της: «Στο παιχνίδι με την Κροατία θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένες σε αμυνα και επίθεση καθώς αυτό το παιχνίδι δίνει ένα εισιτήριο για την τετράδα. Θα μπούμε έτοιμες και αποφασισμένες να δώσουμε το 110% του εαυτού μας και ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 4-0, 5-2

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 5, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου 1, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Τσιάρα.//ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ