Ο Μπαχ χαιρετίζει τα λόγια του Μακρόν για το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ χαιρέτισε τα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και την ικανότητά τους να ενώνουν τον κόσμο με ειρήνη.

Την Πέμπτη (29/2), πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε το Ολυμπιακό Χωριό στο Σεν Ντενί, που θα υποδεχθεί σχεδόν 14.500 αθλητές.

«Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να επιτρέπει την ενότητα και τη συμφιλίωση. Η επιλογή που έχει γίνει είναι αυτή που θα αποδεχθούμε συλλογικά. Υποστηρίζουμε την Ουκρανία και έχουμε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Οι ουδέτεροι αθλητές, υπό συνθήκες σεβασμού, πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν την δουλειά τους και το άθλημά τους», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, του οποίου η τελευταία επίσκεψη χρονολογείται πριν από περισσότερα από δύο χρόνια τον Οκτώβριο του 2021, σε μια εποχή που το Χωριό, ήταν μόνο ένα τεράστιο εργοτάξιο.

«Τα σχόλια του Προέδρου Μακρόν καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ της ΔΟΕ και των γαλλικών αρχών στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την έντονη δέσμευσή του για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», σημείωσε ο Τόμας Μπαχ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ