Αλόνσο: «Πίστεψα ότι έχασα το βάθρο από τον Πέρεζ για λίγο» (video)

Ο Ισπανός βετεράνος οδηγός της Aston Martin τερμάτισε με… επεισοδιακό τρόπο στο βραζιλιάνικό αγώνα, με τον Μεξικανό της Red Bull να βρίσκεται σχεδόν δίπλα του στην γραμμή εκκίνησης/τερματισμού.

Σπουδαίο αγώνα μας χάρισαν ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Σέρτζιο Πέρεζ, αφού είδαν την καρό σημαία σχεδόν… μαζί! Ωστόσο, πρώτος ήταν ο Ισπανός, ο οποίος νωρίτερα είχε φοβηθεί πως δεν θα τα κατάφερνε. Πιο συγκεκριμένα, ο Τσέκο προσπέρασε για την θέση τον Νάντο, στον τελευταίο γύρο, αλλά ο 42χρονος ανέκτησε την θέση του και ανέβηκε στο podium.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Στους τελευταίους 30 γύρους είχα μεγάλη πίεση από τον Πέρεζ. Στους τελευταίους δύο γύρους όταν με πέρασε πίστεψα πως έχασα το βάθρο. Μετά έχασε τα φρένα στη στροφή 1 και αποφάσισα να προσπαθήσω να τον περάσω στη στροφή 4. Ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Περάσαμε δύσκολα τους τελευταίους δύο μήνες και ειδικά στους τελευταίους αγώνες. Είχα δύο σερί εγκαταλείψεις. Το βάθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους στο εργοστάσιο και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ακόμη μαθαίνουμε το μονοθέσιο. Είναι πολύ περίπλοκη η αεροδυναμική αυτής της γενιάς μονοθεσίων και έχουμε πειραματιστεί ώστε να δούμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε του χρόνου. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα».//ΓΚ

Δείτε το video:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ