Πήρε το ντέρμπι και τον έριξε από την κορυφή

Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο Άρης, ο οποίος κέρδισε στην άδεια Τούμπα με 1-0 στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ΠΑΟΚ, που για τρίτο συνεχόμενο φετινό παιχνίδι έμεινε χωρίς νίκη απέναντι στον συμπολίτη.

O αγώνας

Η πρώτη απειλή στο ματς ήρθε στο 6ο λεπτό. Φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη με ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Μπράμπετς έκοψε την επέλαση του Ότο και ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όμως οι “κίτρινοι” αμύνονταν σωστά και δεν άφηναν κενούς χώρους. Λίγο έλειψε να την πληρώσουν από λάθος του Κουέστα στο 22′, αφού του έβαλε την κόντρα ο Τόμας, ωστόσο ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν μπόρεσε να επωφεληθεί στη φάση αυτή. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Από ολέθριο λάθος του Ότο, ο Σαβέριο πήρε την μπάλα και τη γύρισε στον Μορόν από τα αριστερά και αυτός με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 31′. Οι “ασπρόμαυροι” αύξησαν την πίεσή τους στο φινάλε του πρώτου ημίχρονου και απείλησαν με μακρινά σουτ των Ότο και Μουργκ, ωστόσο δεν βρήκαν στόχο.

Πήρε το ντέρμπι και τον έριξε από την κορυφή
(EUROKINISSI)

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Κουλιεράκη να δοκιμάζει την τύχη του από μακριά, αλλά να μην πετυχαίνει κάτι και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί τις στιγμές τους. Ο Σουλεϊμάνοφ έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Ανσαριφάρντ μοίρασε για τον Σαβέριο, αυτός απέφυγε έναν αντίπαλο και μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε άουτ στο 57′. Άμεσα ήρθε η απάντηση στις ευκαιρίες από τους γηπεδούχους με τον Μουργκ. Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε ένταση στο παιχνίδι του και… στρίμωξε τους “κίτρινους”. Στο 80′ ο Τζίμας βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και επιχείρησε να πλασάρει τον Κουέστα, αλλά αυτός βγήκε γρήγορα και τον σταμάτησε. Στο 85′ ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε ένα πλασέ εκτός περιοχής, αλλά δεν ανησύχησε τον Ισπανό τερματοφύλακα.

ΓΚΟΛ: 31′ Μορόν

Κίτρινη: 60′ Σβαμπ, 75′ Ζίβκοβιτς / 66′ Ανσαριφάρντ, 90’+5′ Βερστράτε, 90’+7′ Φεράρι
Κόκκινη:
Δοκάρι:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (71′ Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78′ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59′ Σβαμπ), Μουργκ (59′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Ζίβκοβιτς, Τόμας (71′ Τζίμας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (77′ Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα (90’+4′ Φεράρι), Σαβέριο (76′ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90′ Φετφατζίδης), Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Κυριακή 10 Μαρτίου

Λαμία – ΑΕΚ 0-4
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3
ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League πατώντας ΕΔΩ.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ