Πρωτιά για την Σοσιεδάδ | Με θαύμα συνεχίζει στο Europa η Μπενφίκα

Στο τέταρτο όμιλο οι “αετοί” της Λισαβόνας έκαναν τα πάντα σωστά και στο τέλος επικράτησαν με  3-1 της Σάλτσμπουργκ συνεχίζοντας στο Europa League, ενώ στο ντέρμπι κορυφής η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι έμεινε στην ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Ισπανική ομάδα μένοντας στη δεύτερη θέση.

Σάλτσμπουργκ-Μπενφίκα 1-3

Οι Πορτογάλοι ταξίδεψαν στην Αυστρία με σκοπό να κάνουν την τεράστια υπέρβαση και να συνεχίσουν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League. Η Σάλτσμπουργκ ήθελε να παίξει για δυο αποτελέσματα και συνδυασμό ήττας με δυο γκολ διαφορά από τους Πορτογάλους θα μπορούσε να την αφήσει εκτός συνέχειας των Ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Οι Αυστριακοί δεν μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με δεδομένη την ευχέρεια που είχαν στα αποτελέσματα. Εκεί πάτησε η Μπενφίκα, καθώς κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο με τους Ντι Μαρία και Ράφα Σίλβα να γίνονται απειλητικοί και τελικά ο πρώτος να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης. Δεν έμειναν όμως εκεί οι “αετοί της Λισαβόνας καθώς χτύπησαν και δεύτερη φορά στις καθυστερήσεις με τον Ράφα Σίλβα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντας πριν την λήξη του ημιχρόνου το σκορ που αναζητούσαν για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να διαχειριστούν το σκορ, καθώς είχαν το σκορ που χρειαζόντουσαν για να πάνε στο Europa League. Με τις αλλαγές του Στρούμπερ οι “ταύροι” έψαξαν την αντίδραση τους μέσω του κέντρου τους που κέρδιζε τις μονομαχίες. Στο 57ο λεπτό η Σάλτσμπουργκ βρήκε το γκολ με τον Σούσιτς μετά από ασίστ του Γκλουκ, αλλάζοντας τα δεδομένα για μια ακόμα φορά στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους να κυνηγάνε ξανά ένα ακόμα γκολ για να έχουν την διαφορά τερμάτων με το μέρος τους. Οι Αυστριακοί έψαξαν και δεύτερο γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απομακρύνουν το κίνδυνο αρκετές φορές για να έχουν ελπίδες να πετύχουν ένα ακόμα γκολ. Στις καθυστερήσεις η Μπενφίκα σόκαρε τους Αυστριακούς με το γκολ του “χρυσού” Καμπράλ που μπήκε ως αλλαγή, παίρνοντας μια τεράστια νίκη με δυο γκολ διαφορά που χρειαζόταν για να συνεχίσει τις Ευρωπaαϊκές τις υποχρεώσεις στο Europa League.

ΓΚΟΛ: 32′ Ντι Μαρία, 45+1 Ράφα Σίλβα, 57′ Σούσιτς, 90+2′ Καμπράλ

Κίτρινες: 10′ Γκουρνά, 45+4′ Μοράτο, 51′ Ράτκοβ, 72′ Μούσα

Σάλτσμπουργκ (Στρούμπερ): Σλάγκερ, Πιατκόβσκι, Πάβλοβιτς, Μπαιντού, Ντέντις, Σούσιτς, Μπίνστρουπ, Γκούρνα, Γκλουκ, Νενέ, Ράτκοβ

Μπενφίκα (Σμιντ): Τρούμπιν, Οταμέντι, Αραούχο, Όρσενς, Μοράτο, Κοκτσού (68′ Γκέδες), Νέβες, Ντι Μαρία, Ζοάο Μάριο, Ράφα Σίλβα, Τενγκστέντ

Ίντερ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Η Ίντερ με την Ρεάλ Σοσιεδάδ ήρθαν αντιμέτωπες την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με σκοπό να κατακτήσουν την πρωτιά του ομίλου. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τον Τσαλχάνογλου να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά τον Ρεμίρο να μην ανησυχεί μπλοκάροντας την μπάλα. Οι ευκαιρίες δεν υπήρχαν σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους, με τις δυο ομάδες να μην θέλουν να ανοιχτούν για να μην δεχτούν το γκολ στην αντεπίθεση, με τους προπονητές να είναι αρκετά προσεκτικοί για να μη εκθέσουν τους παίκτες τους. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου έδειξε το πραγματικό παιχνίδι σκοπιμότητας από πλευράς Σοσιεδάδ, που έψαξε αρκετές φορές στο ανοιχτό γήπεδο το γκολ, αλλά η Ίντερ ήταν εξαιρετική ανασταλτικά.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα των ομάδων δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με δεδομένο το βαθμολογικό κίνητρο της πρώτης θέσης. Η Ίντερ δεν απειλούσε για αρκετή ώρα στο δεύτερο μέρος με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να ψάχνει τρόπους για να κάνει την επίθεση τους ξανά επικίνδυνη για την άμυνα των Ισπανών. Με τις αλλαγές των Μπαρέλα, Μαρτίνεζ και Αρναούτοβιτς προσπάθησε να δώσει βάθος στο ρόστερ στη επιθετική του “φαρέτρα”, αλλά με την Σοσιεδάδ να είναι αυτή που είχε τις περισσότερες στιγμές για να σκοράρει. Ο Κούμπο ήταν αυτός που ταλαιπώρησε αρκετές φορές την άμυνα των “νερατζούρι” με τις επελάσεις από τα δεξιά με τον προπονητή του, Αλγουαθίλ να συνεχίζει να φορτώνει την αριστερή πλευρά της γηπεδούχου ομάδας. Η ισοπαλία έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τους Ιταλούς να μένουν στην δεύτερη θέση και την Σοσιεδάδ να κατακτά την πρώτη θέση του ομίλου, απέναντι σε ιστορικές ομάδες όπως είναι η Μπενφίκα και η Ίντερ.

ΓΚΟΛ:-

Κίτρινες: 21′ Ζουμπελντία, 44′ Ζακαριάν, 75′ Μαρτίνεζ, 76′ Κούμπο, 85′ Ελουστόντο

Ίντερ (Ιντζάγκι): Ζόμερ, Ατσέρμπι, Νταρμιάν, Κάρλος Αουγκούστο, Κουαρδάδο, Φρατέζι, Τσαλχάνογλου (82′ Ασλάνι), Μικιταριάν (65′ Μπαρέλα), Ντι Μάρκο (77′ Μπαστόνι), Τουράμ (65′ Αρναούτοβιτς), Σάντσεζ (65′ Μαρτίνεζ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Αλγουαθίλ):Ρεμίρο, Τραορέ, Ζουμπελντία (77′ Ελουστόντο), Λε Νορμάντ, Μουνίοθ, Μερίνο, Ζουμπιμέντι, Κούμπο, Ζακαριάν (77′ Αργοΐτα), Οϊαρθάμπαλ, Σαντίκ (61′ Τουριέντες)

Αναλυτικά το αποψινό (12/12) πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

19:45 PSV Αϊντχόφεν – Άρσεναλ 1-1
19:45 Λανς – Σεβίλλη 2-1
22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 0-1
22:00 Κοπεγχάγη – Γαλατασαράι 1-0
22:00 Ουνιόν Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
22:00 Νάπολι – Μπράγκα 2-0
22:00 Ίντερ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
22:00 Red Bull Ζάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 1-3

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία των ομίλων του Champions LeagueΕΔΩ.//ΓΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ