Σάουθγκεϊτ για γυναικείο ποδόσφαιρο: «Η ίση αμοιβή ή οι ίδιοι ρόλοι είναι σημαντικοί»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τάχθηκε υπέρ της ίσης αμοιβής του γυναικείου ποδοσφαίρου με το ανδρικό, χωρίς να παραβλέπει, βέβαια, τη δυσκολία εφαρμογής του εγχιερήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος Άγγλος, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης των “τριών λιονταριών” με τη Μάλτα (17/11, 21:45) για προκριματικά του EURO 2024, δήλωσε: «Η ίση αμοιβή ή οι ίδιοι ρόλοι είναι σημαντικοί. Υπάρχουν πολλά οικονομικά στοιχεία πίσω από αυτό. Για παράδειγμα, αν είσαι διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας και είσαι άνδρας και γυναίκα θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο. Στο ποδόσφαιρο τα κριτήρια εξαρτώνται από το ποιο είναι το εισόδημα της ομάδας. Ένας προπονητής της League One δεν θα έπαιρνε το ίδιο με έναν προπονητή της Premier League. Ένας ποδοσφαιριστής της Premier League θα έπαιρνε περισσότερα από έναν ποδοσφαιριστή της Championship».

Η μοναδική περίπτωση που ο κανόνας “καταρρίφθηκε” ήταν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών της χώρας, Έμα Χέιζ, λαμβάνει τον ίδιο μισθό με τον προπονητή της εθνικής ανδρών, Γκρεγκ Μπερχάλτερ, με το ποσό να ανέρχεται στα 1,6 εκατομμύρια δολάρια.//ΓΘ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ