Πάτησε κορυφή και… περιμένει

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική κόντρα στην Μπόρνμουθ, την νίκησε με 6-1 στο “Έτιχαντ” και ανέβηκε – έστω και προσωρινά – στην πρώτη θέση της Premier League.

Για την 11η αγωνιστική της Premier League, οι “Πολίτες” διέλυσαν με 6-1 την Μπόρνμουθ στο “Έτιχαντ” και πάτησαν κορυφή, περιμένοντας την εκτός έδρας αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Νιούκαστλ (4/11, 19:30) και το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Τότεναμ κόντρα στην Τσέλσι (6/11, 22:00). Σπουδαίες νίκες για Κρίσταλ ΠάλαςΜπρέντφορντ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ Έβερτον και Μπράιτον ήρθαν ισόπαλες στο “Γκούντισον Παρκ” (1-1).

Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ 6-1

Η Σίτι πίεζε από την αρχή του αγώνα, με την Μπόρνμουθ να έχει παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Στο 22′ οι “Πολίτες” είχαν δοκάρι με τον Χάαλαντ! Ντοκού και Ρόδρι κατάφεραν να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 30′, με τον πρώτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε δύο τα τέρματά της. Ο Ντοκού με υπέροχη ασίστ βρήκε τον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Πορτογάλος δεν αστόχησε γράφοντας το 2-0. Η Σίτι βρήκε ρυθμό και έστησε… πάρτι, με τον Ντοκού να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για να διαμορφώσει το 3-0 στο 37′, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Μπόρνμουθ, αλλά ο Σολάνκε ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του στο 47ο λεπτό ακυρώθηκε. Η Σίτι… κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος, με τα “κεράσια” να ψάχνουν να βρουν τον δρόμο προς την εστία του Έντερσον. Στο 61′ η Μπόρνμουθ πλησίασε στο γκολ, αλλά το σουτ του Σολάνκε σταμάτησε στο δοκάρι των “Πολιτών”. Η ομάδα του Μάντσεστερ τρία λεπτά αργότερα (64′) βρήκε και τέταρτο τέρμα. Ο Ντοκού μοίρασε στον Φόντεν και αυτός σκόραρε για το 4-0. Αυτή ήταν η τρίτη ασίστ του Βέλγου στο ματς, ενώ ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της φετινής Σίτι που ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε στο πρωτάθλημα. Η Μπόρνμουθ βρήκε τελικά το γκολ της τιμής και μείωσε σε 4-1 με τον Σινιστέρα στο 74′. Οι “Πολίτες” όμως είχαν κέφια και στο 84′ έκαναν το 5-1, με σκόρερ τον τρομερό Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Άκε στο 88′ έβαλε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ για να διαμορφώσει το τελικό 6-1 υπέρ της Σίτι.

Έβερτον – Μπράιτον 1-1

Ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα για την Έβερτον, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με σκόρερ τον Μικολένκο. Η Μπράιτον έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση, αλλά το γκολ του Ντανκ στο 14′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι “γλάροι” έκλεισαν το πρώτο μέρος με 83% κατοχή, αλλά με μόλις μία ευκαιρία. Το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι μπήκε στο δεύτερο μέρος αρκετά δυνατά και πίεζε τα “ζαχαρωτά”. Τελικά η Μπράιτον βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με αυτογκόλ του Άσλεϊ Γιάνγκ στο 84′, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ματς.

Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Σε ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 22′, με σκόρερ τον Σλουπ που με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Οι “αετοί” στο 90’+5′ έκανε το 2-0 με σκόρερ τον Μίτσελ για να κλειδώσει το τρίποντό της που τους ανεβάζουν στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 3-2

Η Μπέντφορντ μπήκε καλύτερα στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με σκόρερ τον Μοπέι, που βρήκε δίχτυα μετά από 35 αγώνες. Τα “σφυριά” έβγαλαν αντίδραση και γύρισαν τούμπα το ματς. Αρχικά ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Κούντους στο 19′ και στο 26′ ο Μπόουεν έκανε το 2-1. Στο 55′ με αυτογκόλ του Ντίνου Μαυροπάνου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2. H Γουέστ Χαμ έχει δεχθεί έξι γκολ στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου 45λεπτου. Μόνο Άστον Βίλα (7) και Γουλβς (7) έχουν δεχθεί περισσότερα στη φετινή Premier League. Οι “μέλισσες” έφεραν τούμπα το ματς στο 70′, με τον Κόλινς να πηδά ψηλότερα από όλους και να γράφει με κεφαλιά το 3-2. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και η Μπρέντφορντ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-1

Δεν έκρυβε σπουδαίες συγκινήσεις το πρώτο μέρος, με την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία να σημειώνεται στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης και ήταν για τους “λύκους”, αλλά ο Αΐτ Νούρι σπατάλησε μια “χρυσή” ευκαιρία μέσα από την μικρή περιοχή να βρει δίχτυα. Έτσι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Γουλβς πήγαν στην ανάπαυλα με τη “λευκή” ισοπαλία. Στο 72′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ κόντρα στη Γουλβς, με σκόρερ τον Άρτσερ. Ο Ζαν-Ρικνέρ Μπελγκάρντ με γκολ στο 89′ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά οι γηπεδούχοι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νόργουντ στο 90’+10′ (!) έκαναν το 2-1 και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Premier League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
Έβερτον – Μπράιτον 1-1
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ 6-1
Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας 0-2
Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 3-2
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-1
19:30 Νιούκαστλ – Άρσεναλ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

16:00 Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
18:30 Λούτον – Λίβερπουλ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 

22:00 Τότεναμ – Τσέλσι

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier Leagueεδώ.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ