Πέσιτς: «Βιώνουμε την παγκοσμιοποίηση στον αθλητισμό»

Σε μια αξιοσημείωτη συνέντευξη που παραχώρησε, ο πολύπειρος Σέρβος προπονητής αναφέρθηκε στους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί το σερβικό μπάσκετ με βοήθεια της Euroleague.

Οι πορείες και τα ρόστερ των δυο “αιώνιων” στη Σερβία, του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και της Παρτίζαν Βελιγραδίου έχουν προβληματίσει για… διαφορετικούς λόγους αρκετούς προπονητές.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς εξήγησε τους λόγους για την κατάσταση αυτή στο σερβικό μπάσκετ και αναφέρθηκε στις δυο ομάδες. Συγκεκριμένα, ο πολύπειρος Σέρβος προπονητής τόνισε πως η κατάσταση θα βελτιωνόταν εφόσον η Euroleague έδινε εγγυημένο συμβόλαιο στις δυο ομάδες, διότι μέχρι στιγμής τα μπάτζετ τους έχουν ανέβει σημαντικά και δεν υπάρχει χώρο για την ανάδειξη μερικών ταλέντων με… φόντο το μέλλον.//

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο “Sport Klub” ο Σβέτισλαβ Πέσιτς:

«Βιώνουμε την παγκοσμιοποίηση στον αθλητισμό. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο άθλημα. Δεν θεωρώ πως αποτελεί μειονέκτημα, τουλάχιστον όσον αφορά τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν οι ομάδες μας είχαν εγγυημένη θέση στην EuroLeague όπως η Ζάλγκιρις. Βλέπετε τι συμβαίνει με τους Λιθουανούς. Ανεξάρτητα με τα αποτελέσματά τους, παίζουν κάθε χρόνο στην EuroLeague. Φανταστείτε αν τουλάχιστον μια ομάδα από τη Σερβία είχε εγγυημένο συμβόλαιο. Αν δεν ήσουν “υποχρεωμένος” να κερδίσεις την Αδριατική Λίγκα που εξασφαλίζει το εισιτήριο για την EuroLeague, θα είχες την ευκαιρία να δημιουργείς παίκτες, να δίνεις ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές και παράλληλα, να κάνεις λιγότερες μεταγραφές ξένων αθλητών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ