Λεβαντόφσκι: «Ήταν αδύνατο να καταπιέσω όλα τα συναισθήματα για την Μπάγερν»

Ο Πολωνός επιθετικός σχολίασε την επιστροφή του στο Μόναχο ως αντίπαλος των Βαυαρών, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και στάθηκε στα συναισθήματα που τρέφει για την πρώην του ομάδα. 

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ετοιμάζεται για τα παιχνίδια της Εθνικής Πολωνίας κόντρα σε Ολλανδία και Ουαλία για το Nations League, αλλά στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (19/9) δέχθηκε και ερωτήσεις που αφορούν την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν ήταν ένα μάθημα για εμάς. Πριν από τον αγώνα δεν περιμέναμε ότι θα επιβάλλουμε το στιλ μας και θα δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες. Τώρα μάθαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό το παιχνίδι μάς έδειξε ότι μπορούμε να το κάνουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ακόμα και σε δύσκολα παιχνίδια. Είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθη. Για να είμαι ειλικρινής, αξίζαμε τη νίκη απέναντι στην Μπάγερν ή έστω την ισοπαλία”, δήλωσε αρχικά για τον αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου οι Καταλανοί ηττήθηκαν 0-2 στο Μόναχο».

Για τον ίδιο, απάντησε: «Φυσικά και ήθελα να νικήσουμε την Μπάγερν. Ήθελα να σκοράρω επίσης, αλλά όταν αν μιλάμε για συναισθήματα, δεν μπορείς να τα αγνοήσεις εντελώς, επειδή δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έφυγα από την Μπάγερν. Ήταν περίεργο το συναίσθημα να πάω σε διαφορετικά αποδυτήρια και να κάνω ζέσταμα σε άλλο χώρο. Το παιχνίδι ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα. Ήταν αδύνατο να καταπιέσω όλα αυτά τα αισθήματα. Ήταν κάτι παραπάνω από ένας αθλητικός αγώνας, για μένα ήταν ένας συναισθηματικός αγώνας».

Για τη νέα σελίδα της καριέρας του, είπε: «Αισθάνομαι άνετα στη Βαρκελώνη. Η προσαρμογή ήταν πολύ καλή. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να έρθω εδώ, αλλά τώρα είμαι στην Μπαρτσελόνα, όπου ήθελα να είμαι, αυτό είναι το σημαντικό. Μπορώ να πω μερικές λέξεις στα ισπανικά. Έμαθα πώς να παραγγέλνω φαγητό σε εστιατόρια. Μία νέα κουλτούρα, νέα μέρη, νέες πόλεις, αυτά είναι τα πράγματα που μπορούν να σε απορροφήσουν έπειτα από μερικές εβδομάδες. Ίσως με τον καιρό να καταλάβω αυτά που μαθαίνω ασυναίσθητα. Μαθαίνω πώς λειτουργεί ένας άλλος σύλλογος, πώς τον διαχειρίζονται οι άνθρωποί του. Αυτό σίγουρα είναι κάτι καινούργιο και μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Άλλαξαν την οπτική από την οποία βλέπω τα πράγματα. Το να έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι σε τέτοιου μεγέθους συλλόγους πάντα είναι κάτι συν, όχι μόνο για τους προσεχείς μήνες και χρόνια».

Για το γεγονός ότι μπορεί να εξελιχθεί σε “δάσκαλο” για πολλούς από τους νεαρούς παίκτες της Μπαρτσελόνα, όπως ο Πέδρι, ο Γκάβι και ο Άνσου Φάτι: «Δεν αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως τον γκουρού τους. Είναι καλά ενημερωμένοι, πρόθυμοι να μιλήσουν και δεν φοβούνται να ρωτήσουν κάτι. Ακόμα κι αν είναι νεαροί, έχουν δείξει ήδη σπουδαίες δυνατότητες και θα βελτιωθούν πολύ γρήγορα. Θα τους μεταφέρω τη γνώση και την εμπειρία μου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ορισμένοι έμπειροι ποδοσφαιριστές στην Μπαρτσελόνα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο γκρουπ των μεγαλύτερων και το γκρουπ των νεότερων. Είμαι καινούργιος στην ομάδα και θέλω να έχω καλές σχέσεις με όλους».

Ενώ για τη χρυσή μπάλα συμπλήρωσε: «Γνωρίζω πως η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα της οποίας ποδοσφαιριστές έχουν κερδίσει περισσότερες φορές αυτό το βραβείο. Έχω την εντύπωση πως είναι πιθανότερο να πάρω την Χρυσή Μπάλα τώρα που είμαι στην Μπαρτσελόνα, παρά όταν ήμουν στην Μπάγερν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ