Επέστρεψε στις νίκες και… “βλέπει” Λεωφόρο!

H AEK πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση, κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ για τους “κιτρινόμαυρους”, Πινέδα και Άμραμπατ. 

Η “Ένωση” πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στην “Ριζούπολη” του ΠΑΣ με 2-0. Σκόρερ του παιχνιδιού οι Ορμπελίν Πινέδα στο 39′ και Νόρντιν Άμραμπατ στο 77′. Η “Ένωση” με τους τρεις βαθμούς που πήρε, ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

O αγώνας

Η ΑΕΚ απείλησε με το “καλημέρα” αφού στα 26” ο Πινέδα είδε την μπάλα να του στρώνεται και έπιασε ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Σούλη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 8′ ήταν η ώρα του ΠΑΣ να απειλήσει, με τον Ροσέρο να συγκλίνει μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του να περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Στο 17′ ο Τσούμπερ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σούλη με μία επικίνδυνη σέντρα σουτ, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά. Στο 35′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Πινέδα δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σούλης δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Ο Αραούχο βρέθηκε κοντά στο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Παντελάκης με σωτήρια επέμβαση έσωσε τον ΠΑΣ από το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τσούμπερ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Σούλης δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει. Η πολιορκία της ΑΕΚ, τελεσφόρησε. Η “Ένωση” κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός, με ένα εκπληκτικό αριστερό βολέ, κέρδισε τον Σούλη και έδωσε το προβάδισμα στον “Δικέφαλο”.

Όπως και στην έναρξη του παιχνιδιού, έτσι και στην αρχή του β’ ημιχρόνου, η ΑΕΚ απείλησε. Πινέδα και Αραούχο συνδυάστηκαν ωραία, ο δεύτερος έδωσε στον Τσούμπερ και αυτός έκανε ένα σουτ από το ημικύκλιο, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 52′ οι Γιαννιώτες είναι καλή στιγμή. Ο Σόρια μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Χατζισαφί, έστρωσε στον Ροσέρο, όμως το σουτ του Κολομβιανού πέρασε ψηλά αουτ. Η ΑΕΚ δεν απειλούνταν στο παιχνίδι, ωστόσο δεν μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι. Αυτό το έκανε στο 87′ με τον Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΓΚΟΛ: 39′ Πινέδα, 87′ Άμραμπατ

Κίτρινες: 40′ Σιμάνσκι, 80′ Τζαβέλλας / 29′ Παμλίδης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί,  Σιμάνσκι (71′ Έλιασον), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (71′ Μάνταλος), Πινέδα (83′ Μοχαμάντι), Τσούμπερ (77′ Άμραμπατ), Αραούχο (70′ Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (56′ Ριένστρα), Μορέιρα (46′ Τζίμας), Ροσέρο (77′ Σταματελόπουλος), Παμλίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ