Πρώτο τρίποντο η Σοσιεδάδ με… υπογραφή Κούμπο

Η Κάντιθ υποδέχθηκε τη Ρεάλ Σοσιεδεάδ στο “Νουέβο Μιραντίγια” στην πρεμιέρα των δύο ομάδων για τη νέα σεζόν της Λα Λίγκα, την Κυριακή (14/8, 18:30), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία “επαγγελματική” νίκη με 1-0.

Ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και τους “τσούρι ουρντίν” να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στην έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος. Το σύνολο του Αλγκουασίλ δεν… ίδρωσε ιδιαίτερα, καθώς μετά το γκολ του Κούμπο στο 24ο λεπτό κράτησε σχετικά εύκολα το αποτέλεσμα, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τους παίκτες της Κάντιθ.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε και έδειξαν από την αρχή ποιος θα είναι το… αφεντικό. Η Σοσιεδάδ είχε την απόλυτη κυριαρχία στα πρώτα λεπτά. Με ωραίες και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Στο 25ο λεπτό ο Κούμπο δέχθηκε μία καταπληκτική πάσα από τον Μερίνο, ο οποίος τον έβγαλε τετ-α-τετ και εκείνος με ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου 45λεπτου κύλησαν με την Κάντιθ, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Ρεμίρο, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, με την ομάδα της Σοσιεδάδ να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με τον ρυθμό να συνεχίζει από εκεί που… σταμάτησε με αρκετές σκληρές μονομαχίες και τους “τσούρι ουρντίν” να έχουν την κατοχή της μπάλας και συγκεκριμένα 36-64 στο 65ο λεπτό, χωρίς κάτι το συγκλονιστικό να συμβαίνει στα πρώτα λεπτά. Στο 67ο λεπτό ο Νταβίντ Σίλβα σούταρε στην αριστερή πλευρά της εστίας του Λεντέσμα, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ματς. Από εκεί και πέρα η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ της 1-0, μαζεύοντας το πρώτο της τρίποντο για τη νέα σεζόν.

Γκολ: 24′ Κούμπο

Κάρτες: 45′ Ζαλντούα, 45’+1′ Πέρεζ, 70′ Αλέχο, 86′ Φάλι – 86′ Μέντεζ, 90’+8′ Ιγιαραμέντι

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονζάλες): Λεντέσμα, Αρθαμέντια (Αλέχο 65′), Τσουστ, Εσπίνο, Χερνάντεζ, Ζαλντούα (Ντιαρά 88′), Φαλι, Μάρι (Αλαρκόν 65′), Λοθάνο, Περέα (Μαμπίλ 46′), Πέρεθ (Νεγρέδο 73′)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγκουασίλ): Ρεμίρο, Ελουστόντο, Λε Νορμάν, Ρίκο (Ναβάρο 82′), Σίλβα (Μπαρενετξέα 78′), Κούμπο (Τσο 79′), Μέντεθ, Μερίνο (Ιγιαραμέντι 78′), Θουμπέλδια, Θουμπιμέντι, Ίσακ (Καρικαμπούρου 85′)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ